ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Live streaming ταινιών του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης από το ΤΕΙ Ρεθύμνου

ΤΕΙ streaming ταινιών 2013Το επιτυχημένο πρωτοποριακό εγχείρημα του Streaming Project – Ντοκιμαντέρ σε Ταυτόχρονη Ψηφιακή Μετάδοση που εγκαινιάστηκε πριν από δύο χρόνια στο 13ο ΦΝΘ, συνεχίζεται να εφαρμόζεται και φέτος, στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γιώργου Παπανικολάου.

Με όχημα τις νέες τεχνολογίες, το 15ο ΦΝΘ θα «ταξιδέψει» σε 5 πόλεις της Ελλάδας – Ρέθυμνο  Πάτρα, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, και Ξάνθη – καθώς και στη Λευκωσία της Κύπρου, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πατρών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Ξάνθης, ΤΕΙ Κρήτης και Frederick University). Πιο συγκεκριμένα, θα μεταδοθούν ταυτόχρονα σε live streaming οι προβολές του Φεστιβάλ οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Ολύμπιον, από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 στη ζώνη των 20.30, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ να το παρακολουθήσει χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Το τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης (Παράρτημα Ρεθύμνου) με τον εξαιρετικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την τεχνογνωσία του έχει αναλάβει την κάλυψη αυτού του πρωτοποριακού εγχειρήματος στην πόλη μας με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μέρος του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ μεταξύ 18-22.03.2013 την ίδια στιγμή με το κοινό της Θεσσαλονίκης. Επίσης σε ταυτόχρονη μετάδοση θα γίνουν οι παρουσιάσεις των σκηνοθετών με δυνατότητα υποβολής γραπτών ερωτήσεων από το κοινό του Ρεθύμνου στους δημιουργούς.

Το γεγονός λαμβάνει χώρα:
– Κάθε μέρα μεταξύ 18-22.03.13 στις 20.30.
– Στο αμφιθέατρο του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής, Περιβόλια, Ε. Δασκαλάκη 1
– Είσοδος ελεύθερη

Πρόγραμμα:
Δευτέρα 18/3:
Ο εξ αίματος αδελφός / Blood Brother του Στιβ Χούβερ / Steve Hoover

Τρίτη 19/3:
Το γλυκό καράβι / Human Cargo του Ντανιέλε Βικάρι / Daniele Vicari

Τετάρτη 20/3:
Τσαρ… Το νησί φάντασμα / Char… the No-Man’s Island του Σόουραβ Σάρανγκι / Sourav Sarangi

Πέμπτη 21/3 (2 ταινίες):
– Little Land του Νίκου Νταγιαντά και
– Food for Love της Μαριάννας Οικονόμου

Παρασκευή 22/3:
Αποστολή στην άκρη του κόσμου / The Expedition to the End of the World του Ντάνιελ Ντένσικ / Daniel Dencik

Στοιχεία επικοινωνίας:
pashalidou@staff.teicrete.gr
tzed@otenet.gr
Τηλ. 28310 21930,18, 20

δείτε που βρίσκεται το ΤΕΙ Ρεθύμνου

Ρέθυμνο 74100, Ελλάδα