ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Λόγια και νότες; – του Αντώνη Ζαχαράκη

λογια και νότεςΓια κάποιον που γράφει μουσική, είναι ευλογία να βρει τον καλό (κατά την γνώμη του και την άποψη του πάντα) στίχο! Το ίδιο και το ανάποδο βέβαια!

Με τον Διαμαντή Κορτέση γνωριστήκαμε τυχαία στο θαυμαστό κόσμο του διαδικτύου.

Ναι αυτόν τον κόσμο που τόσο πολύ κατηγορείτε ότι αποξενώνει τους ανθρώπους, αλλά συγχρόνως είναι γεμάτος και με διαμάντια και ευκαιρίες αρκεί να μπορείς να τα διακρίνεις.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pU_PKrNOhv4[/youtube]

Όταν λοιπόν μου έστειλε τα πρώτα λόγια από κάτι που είχε γράψει, αμέσως διέκρινα κάτι όμορφο και διαφορετικό από όλα αυτά που μου στέλνουν κατά καιρούς.

Για μένα ένα τραγούδι είναι πρωτίστως συναίσθημα, και αυτό ακριβώς βρήκα σε αυτό που διάβαζα, γραμμένο ωραία όμως και όχι τύπου «μ’ αγαπάς; σ’ αγαπώ, πάμε να φύγουμε».

Το ξαναλέω, πάντα για την δική μου αισθητική, δεν θέλω να κατηγορήσω όσους κάνουν κάτι άλλο, απλά εμένα δεν με αγγίζει!

Έτσι λοιπόν μιλήσαμε με τον Διαμαντή, τα είπαμε, γνωριστήκαμε και από κοντά, φτιάχνω ένα πρόχειρο demo και του άρεσε πάρα πολύ.

Ξαφνικά μου στέλνει και δεύτερο! Το ίδιο όμορφο όπως και το πρώτο.  Πριν καν προλάβω να το φτιάξω έρχεται και το τρίτο!

Απευθύνθηκα αμέσως σε δύο φίλους και χρόνια συνεργάτες μου για να τα τραγουδήσουν. Για τα δύο πρώτα στο Μιχάλη Νικηφόρο ενώ για το τρίτο στον Αργύρη Έξαρχο.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oo8Zgnr0hnw[/youtube]

Τους ευχαριστώ πολύ και τους δύο γιατί πέρα από το τραγούδι, είναι πάντα δίπλα μου σε ότι και αν τους έχω ζητήσει. Και πιστέψτε με δεν είναι εύκολο πράγμα, ειδικά στην επαρχία, να έχεις όποτε θες κάποιους ανθρώπους να ονειρεύονται τα δικά σου όνειρα..!

Για το αποτέλεσμα που θα ακούσετε, ονειρεύτηκαν μαζί μου και τους ευχαριστώ πολύ οι :

Μιχάλης Νικηφόρος (Λύρα-Τραγούδι )
Αργύρης Έξαρχος (Κιθάρες-Τραγούδι )
Τιμολέων Σαββάκης (Λαούτο)
Βαγγέλης Παπαδάκης (Μπαντούρα)
Αντώνης Ντακάκης (Μπάσο)
Τάκης Αργυρίου (Μίξη ήχου)

Τα δύο πρώτα το «Ευχολόγιο» και το «Αγάπης οδοιπορικό» ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο που μπορείτε να τα βρείτε και να τα ακούσετε, ενώ το τρίτο θα κυκλοφορήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα με τον Διαμαντή ήδη δουλεύουμε κάτι επόμενο, και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε για πολύ καιρό ακόμα να ντύνουμε με λόγια και νότες ο ένας τον άλλον.

Καλή ακρόαση
Αντώνης Ζαχαράκης