Λύση στην διαχείριση του προβλήματος της λειψυδρίας στον Δήμο Ρεθύμνου από το Φράγμα των Ποταμών

Ο Δήμος Ρεθύμνου, ξεκίνησε πριν από μήνες μια πολυσύνθετη προσπάθεια με στόχο την ουσιαστική διαχείριση του προβλήματος της λειψυδρίας. Με ικανοποίηση ανακοινώνεται πως ο στόχος ευοδώθηκε.

Η αξιοποίηση του ταμιευτήρα του Φράγματος Ποταμών μέσα από την επέκταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης, ένα σημαντικό έργο που εξασφαλίζει άμεσα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για την πόλη και τους οικισμούς του Δήμου μας, του οποίου το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 22.096.800 ευρώ, σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον ΟΑΚ (Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης), εξελίσσεται θετικά.  

Με το συγκεκριμένο έργο:

  • Εξασφαλίζεται η υδροδότηση της πόλης, των τουριστικών περιοχών και των οικισμών του Δήμου Ρεθύμνου, ιδίως ενόψει της αναμενόμενης αύξησης στην τουριστική κίνηση.
  • Διασφαλίζεται η επάρκεια των αποθεμάτων της ΔΕΥΑ Ρεθύμνης για την ύδρευση των οικισμών.
  • Αξιοποιείται στο έπακρο ο ταμιευτήρας του φράγματος ποταμών Αμαρίου και συμβάλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας από τον περιορισμό των αντλούμενων υδάτων από γεωτρήσεις στην περιοχή του κάμπου του Ρεθύμνου, οι οποίες λειτουργούν με μικρής ποσότητας και αμφίβολης ποιότητας νερό.
  • Εξασφαλίζεται η επαρκής υδροδότηση του κάμπου του Ρεθύμνου συμβάλλοντας στην αύξηση της αγροτικής παραγωγής.

Επιπλέον αξίζει  να σημειωθεί ότι στις γεωργικά ανεπτυγμένες περιοχές του Δήμου Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, εξοικονομείται σημαντική ποσότητα νερού άρδευσης, με αποτέλεσμα την βελτίωση των συνθηκών βιωσιμότητας του γεωργικού τομέα.

                                           Από τον Δήμο Ρεθύμνου