Μάγεψε το κοινό του Ρεθύμνου η ορχήστρα «Ερωδία»!

Την Κυριακή 31 Μάρτη το φιλόμουσο κοινό του Ρεθύμνου είχε τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσει μια συναυλία ποιοτικής κλασικής μουσικής. Η συναυλία των ορχηστρών «Ερωδία» άρχισε ακριβώς στην ώρα της στο κατάμεστο Ωδείο Ρεθύμνου, καθώς άτομα κάθε ηλικίας είχαν συρρεύσει από νωρίς γεμίζοντας ασφυχτικά τον όμορφο χώρο της αίθουσας «Παντελής Πρεβελάκης». Η ορχήστρα «Ερωδία» και το παιδικό της τμήμα μάγεψαν το κοινό του Ρεθύμνου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η συναυλία άρχισε με την παιδική ορχήστρα «Ερωδία» που αποτελείται από έντεκα βιολιά, ένα βιολοντσέλο, ένα φλάουτο, μια τρομπέτα, πιάνο και δύο κιθάρες, ηλικίας 7 με 14 ετών. Τα παιδιά της ορχήστρας, κάποια από τα οποία δεν πατούσαν στο πάτωμα, εντυπωσίασαν με την επίδοσή τους. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στη μαέστρο τους Φοίβη Κουνδουράκη, και τους δασκάλους τους Λευτέρη Βαϊγκουση (βιολί και διδασκαλία ορχήστρας), Δέσποινα Βαϊγκούση (βιολί και βιολοντσέλο) και Σπύρο Βαϊγκούση (κιθάρα και πιάνο).

Ακολούθησε η ορχήστρα «Ερωδία» που αποτελείται από δώδεκα βιολιά, τρία βιολοντσέλα, δύο φλάουτα, κλαρινέτο και φαγκότο. Η ορχήστρα ερμήνευσε κλασικό ρεπερτόριο με έργα M. Seyber, A. Piazzola, S. Prokofiev, A. Vivaldi, W.A. Mozart, N. Rismky-Korsakov, D. Shostakovich, C. Saint-Saens. Η ορχήστρα, που έπαιξε χωρίς μαέστρο, καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Στο πρόγραμμά της περιλαμβάνονταν και δύο κοντσέρτα: ένα κοντσέρτο για φαγκότο του A. Vivaldi με σολίστρια τη Μαρίνα Δημητριάδου και ένα κοντσέρτο για βιολί του J.B. Accolay, μεταγραμμένο για βιολοντσέλο, με σολίστρια τη Δέσποινα Βαϊγκούση. Την επιλογή των κομματιών και τη διδασκαλία της ορχήστρας είχε κάνει ο Λευτέρης Βαϊγκούσης.

Η ορχήστρα «Ερωδία» έχει έδρα τα Χανιά και ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα το 2013 περνώντας από το ροκ στο κλασικό ρεπερτόριο. Ήδη μετράει στο ενεργητικό της συναυλίες στα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο. Η παιδική ορχήστρα «Ερωδία» δημιουργήθηκε το 2016 με σκοπό να αποτελέσει προθάλαμο της κύριας ορχήστρας, αλλά και να αξιοποιήσει τον ενθουσιασμό για τη μουσική παιδιών ηλικίας δημοτικού και γυμνασίου.

Τα μέλη της ορχήστρας επιθυμούν να ευχαριστήσουν τη Μητρόπολη Ρεθύνου για την κάλυψη του κόστους της αίθουσας, τον Σύλλογο Υπέρ Διάδοσης Καλών Τεχνών για τη συνεργασία και κυρίως το φιλόμουσο κοινό του Ρεθύμνου για τη θερμή υποδοχή.

(φωτογραφίες: Κλεάνθης Σιμιρδάνης)