ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται η φωτιά στην Αχαΐα – 16 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο!

Πάνω από 300 πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες στην Αχαϊα. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα Εθνική Οδό. 

Τους δεκαέξι έχουν φθάσει οι τραυματίες από την φωτιά στην Αιγιάλεια που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 31/7 και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Στο νοσοκομείο του Αιγίου διακομίστηκαν 15 περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα.

Επτά εξ αυτών –έξι πολίτες και ένας λιμενικός– παραμένουν, σύμφωνα με την 6η Υ.ΠΕ., νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους. Η κατάσταση της υγείας τους πάντως δεν εμπνέει ανησυχία. Οι υπόλοιποι αποχώρησαν.

Στο γενικό νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας (Πάτρα) διακομίστηκε εγκαυματίας από την περιοχή της Ζήριας. Σύμφωνα με την 6η Υ.ΠΕ., υποβλήθηκε σε επιτυχή πλαστική χειρουργική επέμβαση. Νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Φωτιά στην Αχαϊα.  AP

Το πρωί της Κυριακής επιχειρούν  294 πυροσβέστες με 7 ομοάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες,  μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Αποκαταστάθηκε η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική

Αποκαταστάθηκε πλήρως, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού, Πατρών – Κορίνθου, από το ύψος του Δρεπάνου, έως την περιοχή του Ελαιώνα.

Όσον αφορά στην κίνηση των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα αυτοκίνητα απεγκλωβίζονται σταδιακά και κατά μικρές ομάδες, με τη συνοδεία πάντα ενός περιπολικού για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την περιοχή Λαμπίρι προς Άνω Ζήρια.