ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μανώλης Πάππος: Σεμινάριο στο τρίχορδο μπουζούκι στο Κτήμα Δαλαμπέλος

Κτήμα Δαλαμπέλος
4-6 Ιουλίου 2014:
Μανώλης Πάππος – Σεμινάριο στο Τρίχορδο Μπουζούκι

Μανώλης Πάππος: Σεμινάριο στο Τρίχορδο Μπουζούκι στο Κτήμα ΔαλαμπέλοςΣτα πλαίσια των δραστηριοτήτων “Πολιτισμικοί και Παραγωγικοί Κύκλοι” το Κτήμα Δαλαμπέλος φιλοξένει τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, συνθέτη αλλά και εξαιρετικό δάσκαλο Μανώλη Πάππο.

Ο Μανώλης Πάππος θα πραγματοποιήσει τριήμερο εντατικό Σεμινάριο για το τρίχορδο μπουζούκι που βασικά θα περιλαμβάνει Τεχνικές και ανάλυση τους, Ρυθμολογία και Αρχές Αυτοσχεδιασμού. Το σεμινάριο είναι ανοικτό σε όλους.

Το Σάββατο 5 Ιουλίου στις 22:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τον Μανώλη Πάππο και τους συνεργάτες του.

Διάρκεια σεμιναρίου: 15 ώρες

Κόστος σεμιναρίου: χωρίς διαμονή 80€
με διαμονή 120€ (2 διανυκτερεύσεις σε 3κλινο δωμάτιο με πρωινό)
με διαμονή 140€ (2 διανυκτερεύσεις σε 2κλινο δωμάτιο με πρωινό)

Δηλώσεις συμμετοχής έως 17 Ιουνίου 2014

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κτήμα Δαλαμπέλος
Αγγελιανά Ρεθύμνης τηλ. 28340 22155, 6945 295222
Web: www.dalabelos.gr, events.dalabelos.gr
facebook: facebook.com/dalabelos
Email: info@dalabelos.gr

Μανώλης Πάππος

Γεννήθηκε το 1963 στον Πειραιά και έχει καταγωγή από τη Σάμο. Από το 1978 άρχισε να ασχολείται με την λαϊκή και την παραδοσιακή μουσική μαθαίνοντας μπουζούκι, ούτι και κιθάρα. Εργάζεται σαν επαγγελματίας μουσικός από το 1982.

Σήμερα ο Μανώλης Πάππος, συνθέτης [δίσκοι: Όσα σου μοιάζουν & Αιγαίο (PROTASIS)] και κορυφαίος σολίστας του μπουζουκιού αλλά και εξαιρετικός τραγουδιστής έχει συμμετάσχει σε πάνω από 800 ηχογραφήσεις τραγουδιών. Είναι γνωστός για τις συνεργασίες του με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως οι Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Αρβανιτάκη, Γαλάνη, Νταλάρας, Παπάζογλου, Μάλαμας, Τσαλιγοπούλου, Περίδης, Ιωαννίδης, Loreena McKennitt, Vinicio Capossela, Ross Dally, Nasheer Shama, Michel Χατζηγεωργίου και πολλοί άλλοι..

Είναι πολυδιάστατος και έχει καταφέρει ένα μαγικό πάντρεμα με ένα εκπληκτικό ηχητικό αποτέλεσμα, έχοντας αναλύσει το παίξιμο παλαιότερων γνήσιων λαϊκών καλλιτεχνών όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Γιώργος Ζαμπέτας ο Ιορδάνης Τσομίδης και πολλοί άλλοι… Σημαντικότερο όμως είναι το ότι έχει προσθέσει πολλά στοιχεία από την δική μουσική περιπλάνηση στο μπουζούκι και στη μουσική μας, που τον καθιστούν έναν σπουδαίο μουσικό αλλά και έναν εξαιρετικό δάσκαλο…

Πως θα έρθετε:

Για όσους έρχονται από Ρέθυμνο ή Χανιά υπάρχει η δυνατότητα να αποφύγουν τη διαδρομή μέσω Πάνορμου ή τη διαδρομή μέσω της Παλιάς Εθνικής Οδού. Η κοντινότερη αλλά και ταχύτερη διαδρομή για το Κτήμα Δαλαμπέλος είναι μέσω του ΒΟΑΚ, αρκεί να προσέξετε το σταθμό βενζίνης της Shell, 500 μέτρα περίπου μετά από την Creta Farm.

Ακριβώς απέναντι από το Shell, υπάρχει ο δρόμος που οδηγεί προς την περιοχή Λατζιμά. Στρίβετε λοιπόν καθώς έρχεστε από το Ρέθυμνο, δεξιά και κατευθύνεστε νότια. Στα επόμενα 6 km υπάρχουν πινακίδες σήμανσης, προς τo Κτήμα Δαλαμπέλος!

Σημείωση: Από την ώρα που θα στρίψετε από την Εθνική Οδό (ΒΟΑΚ) δεξιά προς Λατζιμά, ο εκτιμώμενος χρόνος διαδρομής μέχρι το Κτήμα είναι 7-8 λεπτά!

δείτε που είναι το Κτήμα Δαλαμπέλος