ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Μανώλης Βάρδας: Ο άνθρωπος πίσω από την επίσημη σελίδα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

Ο Μανώλης Βάρδας είναι από το Ρέθυμνο και από πολύ μικρός ασχολήθηκε με την πληροφορική. Έχει πτυχίο τεχνικού εφαρμογών πληροφορικής. Από νεαρή ηλικία το είχε σαν χόμπι καθώς κατά τη διάρκεια της ζωής του ασχολήθηκε με διάφορες ειδικότητες, έχει δουλέψει σαν τεχνικός Η/Υ και δικτύων. Έχει δουλέψει σαν IT σε μεγάλη ξενοδοχειακή εταιρεία και παράλληλα με εξωτερικές δουλειές όσο αφορά το τεχνικό κομμάτι. 

Είναι ένας άνθρωπος με καθαρή ψυχή, με συναίσθημα και αγάπη για αυτό που κάνει και στόχος του είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί επαγγελματικά. Θεωρεί πως ο κάθε άνθρωπος πρέπει να αγαπάει αυτό που κάνει και να το κάνει με όρεξη. 

Κατά τη διάρκεια της ζωής του ανακάλυψε πως πραγματικά αυτό που αγαπούσε από μικρός δεν ήταν να μείνει τεχνικός αλλά να το πάει και παραπάνω, άρχισε λοιπόν να ψάχνεται όσο αφορά το κομμάτι του web Development. Είναι ο άνθρωπος πίσω από την επίσημη σελίδα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού: rethymnocarnival.gr.

Μανώλη πως άρχισε όλο αυτό;

– Από μικρός ήθελα να ασχοληθώ με τις ιστοσελίδες , αλλά δεν είχε τύχη να μου προτείνουν κάποια δουλειά ώστε να μπορέσει να μου δοθεί η ευκαιρία να το κάνω, αλλά πάντα μου άρεσε να ψάχνομαι και να κάνω δικές μου <<μελέτες>>, ώστε να εξασκούμαι και να είμαι έτοιμος όταν θα έρθει η ευκαιρία. 

Πότε έγινε το πρώτο βήμα; 

– Ήταν καλοκαίρι του 2020 , στις εποχές του Κορονοϊού που άρχισε να γίνεται περισσότερο μόδα (και κυρίως ανάγκη!) το κομμάτι το ψηφιακό και έρχεται η πρόταση από μια καφετέρια στο Σπήλι και συγκεκριμένα το Fabrica Cafe (www.fabricacafe.info) να φτιάξω τον ψηφιακό κατάλογο, έτσι μετά η μια δουλειά έφερε την άλλη. 

Πως αποφάσισες να πιάσεις δουλειά σαν Web Developer; 

– Όταν έστειλα βιογραφικό στην ..interbrain. και έγινε το πρώτο ραντεβού για να συζητήσουμε. 

Με τι ασχολείσαι τον ελεύθερο σου χρόνο; 

–  Μου αρέσει να πηγαίνω γυμναστήριο , να μελετάω ιστορία και γενικότερα μου αρέσει η μελέτη και η επανάληψη. Τα σαββατοκύριακα επιλέγω να πηγαίνω βόλτες. 

Συνδυάζονται καριέρα και προσωπική ζωή;

– Όταν έχεις τους ιδανικούς ανθρώπους δίπλα σου ναι, όλα συνδυάζονται. Όταν οι άνθρωποι που έχεις σε καταλαβαίνουν και σου έχουν εμπιστοσύνη, σέβονται τα θέλω σου και τη δουλειά σου όλα μπορούν να γίνουν σωστά και οργανωμένα.  

Φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε ότι αν κάποια στιγμή μεγαλώσεις και έρθει στο μέλλον μια οικογένεια σίγουρα οι ώρες δεν θα είναι τόσες πολλές εκτός σπιτιού και πολλά θα αλλάξουν. Αλλά και σε αυτό το ενδεχόμενο μία σωστή  διαχείριση στο που δίνουμε προτεραιότητες και χρόνο θα είναι πολύ σημαντικό. 

Ένα μήνυμα προς όλους αυτούς που θέλουν γενικά να δουλέψουν σε αυτό που αγαπάνε αλλά δεν το τολμούν; 

– Θα τους πω να ακολουθούν την ψυχή τους και να είναι δική τους η απόφαση. Αν κάτι πάει στραβά τουλάχιστον θα ξέρουν ότι ήταν δική τους η επιλογή. Δικό τους και το ρίσκο.  

Ή κάθεσαι κάπου και δεν κάνεις κάτι (επειδή ακούς τους πολλούς) και δεν είσαι ευτυχισμένος ή αποφασίζεις να πας κάπου και αποδέχεσαι το ρίσκο που έρχεται.  

Κι εγώ από αποτυχία σε αποτυχία ήμουν μέχρι να βρω τα πατήματα μου, ειδικά το πρώτο χρόνο που ζορίστηκα πάρα πολύ ψυχολογικά, είχα πει στον εαυτό μου ότι ήταν δική μου επιλογή οπότε αυτό που συμβαίνει τώρα είναι και αυτό αποτέλεσμα των  επιλογών μου. Τελικά εμένα δεν μου βγήκε σε κακό, το αντίθετο θα έλεγα. Και αυτό ισχύει σε όλα τα πράγματα στη ζωή όχι μόνο στα επαγγελματικά. 

Τι σε έκανε να σταματήσεις από τεχνικός Η/Υ και να πας στις ιστοσελίδες; 

– Θεωρώ ότι είναι τελείως διαφορετικοί αυτοί οι δύο κλάδοι , διότι το κομμάτι με τις ιστοσελίδες έχει παραπάνω ενδιαφέρον, είναι πιο δημιουργικό και έχει αρκετά περισσότερη εξέλιξη.

Και κάπως έτσι φτάνει η στιγμή στη ζωή του που του δίνεται η ευκαιρία να δουλέψει επαγγελματικά πάνω στις ιστοσελίδες , και συγκεκριμένα να εργαστεί στην …interbrain.  

Έρχεται το 2023, έπειτα από 3 χρόνια αποχής λόγω Κορονοϊού και του γίνεται η πρόταση να αναλάβει το επίσημο website του καρναβαλιού. Με απόλυτη επιτυχία γίνεται το πρώτο βήμα , έτσι έρχεται και φέτος με περισσότερη οργάνωση και εμπειρία να ξανά αναλάβει και σε συνεργασία με την εταιρία που εργάζεται (…interbrain.) και μαζί με τον Στέλιο Καλογεράκη (ο γνωστός Ρεθεμνιώτησ γραφίστας που έχει αναλάβει το Poster και τα γραφικά για τη θεματική του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2024) να βγει ένα ολοκληρωμένο θετικό αποτέλεσμα! 

Σε ευχαριστούμε πολύ που βρήκες χρόνο να μας μιλήσεις κι ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στη ζωή σου και στα επαγγελματικά σου. 

– Εγώ σας ευχαριστώ για την επικοινωνία και την συνέντευξη!

Το Μανώλη μπορείτε να τον βρείτε στα παρακάτω social media:

https://www.instagram.com/vardas__m https://www.facebook.com/vardasmanolis