«Μανταρίνια» η μοναδική αντιπολεμική ταινία του Ζάζα Ουρουσάντζε στην Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Πέμπτη  13 Δεκεμβρίου  2018, 22:00, ΑΤΤΙΚΟΝ  
Μανταρίνια / Tangerines / Mandariinid
Δραματική 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 87′, Σκηνοθεσία Ζάζα Ουρουσάντζε 

Το εσθονο-γεωργιανό φιλμ που ήταν μία από τις αναπάντεχες εκπλήξεις του 2015 , αφού κατάφερε, να πλασαριστεί στην τελική­ πεντάδα τόσο των Χρυσών Σφαιρών όσο και των Όσκαρ. 

Η Υπόθεση

Ύστερα από μια μάχη που γίνεται μπροστά από το σπίτι του, ο Εσθονός ηλικιωμένος Ίβο περιθάλπει έναν επιζώντα από κάθε πλευρά: τον Τσετσένο μισθοφόρο Αχμέντ και τον Γεωργιανό Νίκο. Με φόντο τις οξείες συγκρούσεις ανάμεσα στους δυο αντιπάλους, το υποψήφιο για Όσκαρ εσθονο-γεωργιανό δράμα αφηγείται με κινηματογραφική οικονομία μια ιστορία που σκιαγραφεί τον παραλογισμό του πολέμου και θέτει ερωτήματα πάνω στην έννοια της πατρίδας, του δικαίου, της πίστης και της απώλειας.

Μια μοναδική αντιπολεμική ταινία!

ΛΕΣΧΗ | ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ

? Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στο Attikon Cinema Chania στις 10:00μμ. ♦️ Μανταρίνια / Tangerines / MandariinidΔραματική 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 87'Σκηνοθεσία Ζάζα Ουρουσάντζε ♦️ Το εσθονο-γεωργιανό φιλμ ήταν μία από τις αναπάντεχες εκπλήξεις του 2015, αφού κατάφερε, χωρίς να το συνοδεύουν ιδιαίτερες φεστιβαλικές διακρίσεις, να πλασαριστεί στην τελική πεντάδα τόσο των Χρυσών Σφαιρών όσο και των Όσκαρ.? Η Λέσχη φίλων του Chania Film Festival είναι ανοιχτή σε όλους. Έλα και παρακολούθησε ταινίες και αν το θελεις, γίνε μέλος με την κάρτα φίλων ?

Posted by Chania Film Festival on Friday, December 7, 2018

ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ΕΥΡΩ

Σ.Σ.   Η Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων  προβάλει ταινίες κάθε Πέμπτη στις 10:00 μ.μ. στον κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα  των προβολών για το 2018-2019 στην διεύθυνση https://www.chaniafilmfestival.com/cineclub.