ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

Στο Ρέθυμνο η παράσταση “Μάντεψε Ποιος θα Πεθάνει Απόψε”

Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε

Καλοκαιρινή περιοδεία στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο θίασος του “Μάντεψε Ποιος θα Πεθάνει Απόψε”. Μετά την μεγάλη επιτυχία του χειμώνα στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, το έργο που διασκεύασαν και σκηνοθέτησαν με μαεστρία οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας ταξιδεύει σε όλη την χώρα, με ανανεωμένο καστ, αφού στην ομάδα των καλών ηθοποιών προστίθενται για το καλοκαίρι οι Θάνος Καληώρας και Πρόδρομος Τοσουνίδης.

Την Τρίτη 5 Αυγούστου θα επισκεφτούν το Πέραμα Μυλοποτάμου, ενώ την Τετάρτη 6 Αυγούστου θα βρίσκονται στο Ρέθυμνο, στο θέατρο Ερωφίλη στη Φορτέτζα.

Το έργο διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του 50 σε ένα ορεινό θέρετρο στην Γαλλία. H Κατρίν (Κάτια Δανδουλάκη) δηλώνει στην αστυνομία την εξαφάνιση του άντρα της. Μετά τρεις μέρες απουσίας του συζύγου έρχεται στο σπίτι της ο αστυνομικός επιθεωρητής (Τάσος Χαλκιάς) να της ανακοινώσει ότι οι έρευνές του απέβησαν άκαρπες. Και τότε ξαφνικά έρχεται στο σπίτι ο εξαφανισμένος σύζυγος (Θάνος Καληώρας). Αλλά η Κατρίν δεν τον αναγνωρίζει. Της είναι τελείως άγνωστος. Αντίθετα ο σύζυγος σοκάρεται από την αντίδραση της και φωνάζει την ιδιοκτήτρια του σπιτιού (Ελένη Κρίτα) η οποία τον αναγνωρίζει. Ο γρίφος περιπλέκεται διαρκώς όταν εμφανίζεται ένας εκκεντρικός πελάτης του συζύγου (Πρόδρομος Τοσουνίδης) και μια ιδιόρρυθμη ρουμάνα νοσοκόμα (Τζόυς Ευείδη) σε ένα αστυνομικό μυστήριο που δεν ξεδιαλύνεται παρά μόνο την τελευταία στιγμή του έργο με ένα φινάλε που αποκλείεται να μαντέψει και ο πιο έμπειρος θεατής αστυνομικών έργων.

Το “Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε” ανέβηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στο Παρίσι. Έκανε τεράστια επιτυχία και τράβηξε το ενδιαφέρον του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο οποίος εξασφάλισε τα δικαιώματα του έργου για να το κάνει ταινία, η οποία δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Διασκευή-σκηνοθεσία Θανάσης Παπαθανασίου-Μιχάλης Ρέππας.

Πρωταγωνιστούν Κάτια Δανδουλάκη, Τάσος Χαλκιάς, Θάνος Καληώρας, Τζόϋς Ευείδη, Ελένη Κρίτα και Πρόδρομος Τοσουνίδης.

Σκηνικά Μαίρη Τσαγκάρη, κοστούμια Έβελυν Σιούπη και φωτισμοί Κατερίνα Μαραγκουδάκη.

Έναρξη στις 21:00 στο Ανοιχτό Θέατρο Περάματος. Προπώληση: 13€. Γενική Είσοδος 15€. Ισχύουν Εισιτήρια Ο.Γ.Α.
Έναρξη στις 21:30 στο θέατρο Ερωφίλη στη Φορτέτζα. Προπώληση: 13€. Γενική Είσοδος 18€. ΑΜΕΑ, φοιτητές, άνεργοι, παιδιά, πολύτεκνοι 15€