ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Μάντζος: «Η… εμβληματική μεταρρύθμιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αποδείχθηκε μεταρρυθμιστική φούσκα»

Στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του τηλεοπτικού σταθμού Action24 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού συμμετείχε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Σχετικά με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ο Δ. Μάντζος ξεκαθάρισε ότι στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «είμαστε αξιακά, διαχρονικά και σταθερά υπέρ της διευκόλυνσης της ψήφου των εκτός Ελλάδος εκλογέων», στάθηκε, ωστόσο, στην έλλειψη διαβούλευσης στο πλαίσιο διακομματικής επιτροπής, τονίζοντας ότι «θα έπρεπε να αξιολογήσουμε τη ρύθμιση και να διαβουλευτούμε. Αυτή η βιασύνη και ο ζήλος την επαύριον των εκλογών και τέσσερα χρόνια πριν από τις επόμενες εκλογές, χωρίς διαβούλευση, μας προβληματίζει, διότι ακυρώνεται η κριτική τοποθέτηση των κομμάτων.

Ειδικά στα πολιτειακά ζητήματα, θα πρέπει πρώτη η κυβέρνηση να δίνει το παράδειγμα. Διότι δεν είναι πρότυπη κοινοβουλευτική διαδικασία να μην έχει προηγηθεί διαβούλευση. Το 2019 κάναμε μία πολύ παραγωγική διαδικασία συζήτησης. Από τότε έχουν διεξαχθεί δύο εκλογικές αναμετρήσεις και έχουν διαγνωστεί προβλήματα που αφορούν ακόμη και στον εκλογικό κατάλογο».

«Το Σύνταγμα αξιώνει 200 ψήφους. Δεν το αξιώνει απλώς για να μετρηθούμε, να ομαδοποιηθούμε και να βγάλουμε τίτλους εφημερίδων. Το αξιώνει για να έχουμε μία πραγματική συνδιαμόρφωση πολιτικών θέσεων. Εμείς είμαστε πάντοτε θετικοί στις συναινέσεις. Αλλά οι συναινέσεις ούτε επιβάλλονται, ούτε εκβιάζονται. Οι συναινέσεις οικοδομούνται», σημείωσε ο Δημήτρης Μάντζος.

Αναφορικά με την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε πως η κατάσταση «δεν είναι για γέλια, αλλά για κλάματα, διότι μία εμβληματική μεταρρύθμιση όπως μας την παρουσίαζε με τυμπανοκρουσίες η Νέα Δημοκρατία, αποδείχθηκε μία μεταρρυθμιστική φούσκα. Λέγαμε εξ αρχής ότι θα πρέπει να είναι ευθύνη των πρυτανικών αρχών και της πανεπιστημιακής κοινότητας η φύλαξη των πανεπιστημίων και να υπάρχει επέμβαση της Αστυνομίας, όταν και όποτε χρειάζεται, όπως συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αντ’ αυτού, τα τελευταία χρόνια είδαμε μία δήθεν μεταρρυθμιστική επικοινωνιακή εκστρατεία από τη ΝΔ».

«Μιλάμε, τελικά, για ειδικούς φρουρούς οι οποίοι, μπορεί να είναι πάνω σε άλογα, μπορεί να είναι πεζοί, μπορεί κάθε πανεπιστήμιο να αποκτήσει και έναν στάβλο. Αυτά είναι για κλάματα. Η όποια πολυδιάστατη εκσυγχρονιστική πρόσοψη της κυβέρνησης έχει ήδη πληγεί και με τα δύο αδειάσματα των υπουργών μέσα σε λίγες ημέρες. Και, φυσικά, δεν ακούσαμε τίποτα από τον κ. Πρωθυπουργό στη Βουλή για την πρόταση – πρόκληση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και του Ν. Ανδρουλάκη για την εισαγωγή διεθνούς διαγωνισμού για τις διοικήσεις των οργανισμών και των δημοσίων νοσοκομείων. Άρα έχουμε νέες κομματικές τοποθετήσεις ante portas από τη ΝΔ. Αυτή είναι η… πολυδιάστατη εκσυγχρονιστική πολιτική του κ. Μητσοτάκη», κατέληξε ο Δ. Μάντζος.