Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ρέθυμνο

afisa-kne

To μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ έρχεται στο Ρέθυμνο με τίτλο “ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ” κάνει κάλεσμα για 4η συνεχόμενη χρονιά!

Ενώνουμε τη φωνή και τη δύναμή μας όλοι εμείς που δεν δεχόμαστε πως «σύγχρονο» και «νέο» είναι η χειρότερη ζωή.

Αγανακτούμε με την αδικία, τους πολέμους, τη φτώχεια γύρω μας, με την εικόνα των εκατοντάδων μικρών προσφυγόπουλων που πνίγονται στη Μεσόγειο, των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, που ξεριζωμένοι απ’ τις χώρες τους εγκλωβίζονται στην Ελλάδα και αλλού. Δεν δεχόμαστε ό,τι μας πλασάρουν, αναζητάμε την αλήθεια, κόντρα στην «ομίχλη» όσων μας μαθαίνουν. Ψάχνουμε την αιτία της αδικίας για να την πολεμήσουμε.

Όλους εμάς μας ενώνουν οι ανάγκες και τα όνειρά μας!

Το μέλλον δεν θα ‘ρθει από μονάχο του…
…αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς!

Για το σύστημα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κράτος, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν, νόμος είναι τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών!

Αυτό το σύστημα ο καπιταλισμός…

– …σε μας μοιράζει φτώχεια, ανεργία, λειψή και ακριβοπληρωμένη μόρφωση, αβεβαιότητα, ανασφάλεια και στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες δίνει αμύθητα κέρδη και χλιδάτη ζωή.

– …γεννά κρίσεις και πολέμους για τα συμφέροντα και τους τσακωμούς των λίγων και χύνει το αίμα των λαών.

– …ξεριζώνει λαούς από τον τόπο τους, κάνει το Αιγαίο θάλασσα νεκρών. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συμμετέχει σε κάθε βήμα που οξύνει το πρόβλημα και είναι μόνο στα λόγια «αλληλέγγυα» με το δράμα των προσφύγων.

– … γεννά το φασισμό, το πιο αποκρουστικό και βάρβαρο πρόσωπο αυτού του συστήματος, που εχθρεύεται το λαό και τα παιδιά του και παρουσιάζει για εχθρό το μετανάστη, τον πρόσφυγα και τον κυνηγημένο, την ώρα που οι λαοί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.

Το σημερινό σχολείο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους

– Κάνουν τη μόρφωση εμπόρευμα κι εμάς πελάτες.

– Μας δίνουν σκόρπιες και αποσπασματικές γνώσεις την ώρα που η ανθρώπινη γνώση κατακτά νέα επίπεδα, ανακαλύπτει, προχωρά…

– Μας κρατάνε μακριά από την ολόπλευρη μόρφωση, την αλήθεια για τον κόσμο γύρω μας που μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να κατανοούμε την πραγματικότητα, να είμαστε δημιουργικοί στη ζωή και τη σκέψη μας συνολικά.

– Το σημερινό σύστημα ποδοπατά τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά μας, όταν δεν τα χρειάζεται και τα αφήνει να αναπτυχθούν μέχρι εκεί που τα έχει ανάγκη.

Όμως αυτός ο κόσμος κουβαλάει πάνω του ό, τι πιο ξεπερασμένο και παλιό.

Για όλους εμάς μόνο χειρότερος μπορεί να γίνει.

Αυτός ο κόσμος πρέπει να αλλάξει!

Αυτόν τον κόσμο μπορούμε να τον αλλάξουμε!

Τα σάπια ιδανικά και οι αξίες τους δεν μας ταιριάζουν.

Δεν πιστεύουμε όσα μας πλασάρουν για αλήθεια αυτοί που τσακίζουν τη ζωή και το μέλλον μας.

Σκεφτόμαστε έξω από τα όρια που μας επιβάλλουν.

Παλεύουμε για το πραγματικά «νέο» και «σύγχρονο» που βρίσκεται στο δρόμο της ανατροπής του σημερινού σάπιου συστήματος.

Γιατί «νέο» είναι αυτό που μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Παλεύουμε για μια νέα κοινωνία χωρίς αδικία, φτώχεια, πολέμους, φασισμό και προσφυγιά.

Για τη σοσιαλιστική κοινωνία που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και έχει κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και των παιδιών του. Για αυτό αξιοποιεί τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας, της παραγωγής, για να ζούμε καλύτερα οι πολλοί και όχι για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι λίγοι. Για την κοινωνία που ο πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν.

Παλεύουμε για τη σοσιαλιστική κοινωνία που απελευθερώνει τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του. Την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα που μπορεί να κάνει πράξη και το σχολείο που μας αξίζει.

Παλεύουμε για ένα σχολείο:

– δωρεάν για όλα τα παιδιά, που δε θα διαχωρίζει τους μαθητές, αλλά θα μορφώνει ολόπλευρα χωρίς διακρίσεις, που θα μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε δημιουργικά την εργασία και τη ζωή, όποιο επάγγελμα κι αν διαλέξουμε

– Ενιαίο, 12χρονο, υποχρεωτικό για όλους.

Έλα στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου.

Έλα να μάθεις από πρώτο χέρι τι προτείνει η ΚΝΕ.

Τα Μαθητικά Φεστιβάλ τα χτίζουμε με το μεράκι και τη δίψα μας για συζήτηση, συλλογικότητα, πολιτιστική δημιουργία, άθληση, διασκέδαση.

Τα χτίζουμε εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ που έχουμε βαλθεί να αλλάξουμε τον κόσμο.

Είμαστε σαν εσένα κι εσύ είσαι ένας από μας.

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Έλα μαζί μας γιατί έχουμε κοινό συμφέρον:

– να ανατρέψουμε το σύστημα που τσακίζει τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας

να παλέψουμε για την κοινωνία και το σχολείο που μας αξίζει.