ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Μαθήτρια Γυμνασίου από την Κρήτη: «Πως γίνεται τηλεκπαίδευση χωρίς εξοπλισμό;!»

Είμαι μαθήτρια της τρίτης γυμνασίου. Πρόσφατα έμαθα για τα μαθήματα που γίνονται μέσω ιντερνέτ και υπολογιστή. Βλέπω αυτές τις μέρες στην τηλεόραση να λένε πόσο καλά γίνονται τα μαθήματα με την τηλεκπαίδευση και πόσο σημαντικό είναι που κάποιες τάξεις έχουν ξεκινήσει μαθήματα.

Εγώ όμως, δεν έχω ούτε υπολογιστή, ούτε ταμπλετ και έτσι δεν μπορώ να παρακολουθήσω σωστά τα μαθήματα. Επίσης, συζητάω με συμμαθητές και φίλους μου και κάποιοι έχουν το ίδιο πρόβλημα ή δεν έχουν τη δυνατότητα για πρόσβαση στο ίντερνετ .

Δεν μπορώ λοιπόν να σκεφτώ πως γίνεται να είναι επιτυχημένη και να βοηθάει η τηλεκπαίδευση, όταν αρκετοί μαθητές, όπως φαίνεται δε μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή. Πώς όλοι εμείς λοιπόν θα καταφέρουμε να μάθουμε κάποια πράγματα για να δώσουμε τις τελικές εξετάσεις;;

Για άλλη μια φορά λοιπόν, μας αποδεικνύεται σαφώς και έμπρακτα ότι η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι πολυτέλεια!

Ας απαντήσει η κ. Υπουργός Παιδείας, είναι λογικό το 2020 να υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα, οι μαθητές να μην μπορούμε να μορφωθούμε επειδή δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο ή να μην έχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να παρακολουθήσουμε; Εφόσον έχουν παρθεί αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι μαθητές θα είναι σε θέση να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα; Για πόσο καιρό ακόμα θα μας τρώει το άγχος για το αν θα εξεταστούμε και με ποιους όρους και εάν θα χάσουμε την χρονιά ή όχι; Με υπευθυνότητα εδώ και τώρα να μας απαντήσουν και να μην μας εμπαίζουν λέγοντάς μας ότι όλα πάνε καλά, γιατί δεν πάνε! Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στις ενδοσχολικές εξετάσεις από την στιγμή που δεν μπορούμε να διδαχθούμε την απαραίτητη ύλη.

Να παρθεί απόφαση για την κατάργηση των ενδοσχολικών εξετάσεων και να εξασφαλιστεί ότι όλοι θα έχουμε πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση για να μπορέσουμε να μορφωθούμε και να μην είναι αναγκασμένοι οι γονείς μας να πληρώσουν για άλλη μια φορά!!

Μαθήτρια από Γυμνάσιο του Ηρακλείου.