ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάμικτα συναισθήματα επέστρεψαν από την Κω οι πρώτοι Εθελοντές Σαμαρείτες

Γεμάτοι εμπειρίες και ανάμικτα συναισθήματα επέστρεψαν οι 5 πρώτοι Εθελοντές Σαμαρείτες από το Ρέθυμνο που ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εβδομαδιαία αποστολή τους στην Κω στα πλαίσια των ανθρωπιστικών και διασωστικών αποστολών του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αλλά και την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Η αποστολή παρέμεινε στην Κω από τις 13 έως και τις 21 Νοεμβρίου 2015, με επικεφαλής τον Εθελοντή Σαμαρείτη Γιάννη Σπυριδάκη ο οποίος μαζί με τους Εθελοντές Σαμαρείτες Στάθη Θεοδωράκη, Μανούσου Ηρώ, Χαριτάκη Χρυσή και τη 17χρονη Εθελόντρια Σαμαρείτισσα Αναγνώστου Λίτσα αντιμετώπισαν περισσότερα από 90 περιστατικά τραυματισμών προσφύγων, φρόντισαν για την άμεση βοήθεια και διακομιδή από το ΕΚΑΒ βρέφους 11 μηνών, φρόντισαν για την τακτοποίηση και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και ήταν παρόντες κατά την άφιξη προσφύγων στο νησί, προσφέροντας τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες αλλά και δίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες ασφαλείας, καταγραφής και διαμονής.

Επίσης ο επικεφαλής της αποστολής Εθελοντής Σαμαρείτης Γιάννης Σπυριδάκης με την ιδιότητα και του Εκπαιδευτή Πρώτων Βοηθειών και σε συνεργασία με το Τοπικό Τμήμα ΕΕΣ Κω πραγματοποίησε ταχύρρυθμο σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε ομάδα πολιτών και στελεχών οργανώσεων που συμμετέχουν σε αντίστοιχες ανθρωπιστικές αποστολές.

Εκ μέρους της αποστολής ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία τις συντονίστριες των αποστολών στην Κω, Κοινωνικές Λειτουργούς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Παγώνα Μαραγκάκη και κ. Βιργινία Πεφάνη και επίσης την Πρόεδρο του Τοπικού Τμήματος ΕΕΣ Κω κυρία Παναγιωτοπούλου Ειρήνη και στον Ταμία κ. Χατζηπαναγιώτη Ιωάννη.

Ήδη στην Κω βρίσκεται από το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και η δεύτερη αποστολή Εθελοντών Σαμαρειτών από το Ρέθυμνο με επικεφαλής τον Εθελοντή Σαμαρείτη Κατριτζιδάκη Νίκο, ο οποίος μαζί με τους Εθελοντές Σαμαρείτες Βουμβουλάκη Χριστόφορο, Τζανουδάκη Στέλλα, Τζανουδάκη Ιωάννα και Αλεξανδράκη Αθηνά, θα παραμένουν στο νησί μέχρι τις 28 Νοεμβρίου όπου και θα τους διαδεχτεί άλλη ομάδα.

Οι αποστολές του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προβλέπεται να διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος Απριλίου 2016 στη Λέσβο, στην Κω, στην Ειδομένη και όπου αλλού χρειαστεί, με δεκάδες Εθελοντές Σαμαρείτες από όλη την Ελλάδα να δηλώνουν καθημερινά διαθεσιμότητα.

Μείνετε ενημερωμένοι από τους επίσημους λογαριασμούς του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών www.facebook.com/samarites.official και https://twitter.com/HRC_SAMARITES, όπως και από τις ιστοσελίδες www.samarites.grwww.redcross.gr και www.ifrc.org.