ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

Με ανοιχτές εξετάσεις και παρουσίαση θα κλείσει η χρονιά για το Σχολείο Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου!

Ανοιχτές εξετάσεις Α΄και Β΄ Έτους:

Αυτή την Κυριακή 23 Ιουνίου και ώρα 7μ.μ. οι σπουδαστές του Α΄και του Β΄ Έτους του Σχολείου Θεάτρου σας προσκαλούν στις ανοιχτές εξετάσεις τους που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης Ρεθύμνου.

Η δουλειά όλων των μαθημάτων που πραγματοποιήθηκαν τη χρονιά που πέρασε θα παρουσιαστεί μέσα σε 4 ενότητες: Υποκριτική, Σωματική Έκφραση, Χορός και Τραγούδι, με εκπαιδευτές τη Μαρία Καντιφέ, το Θωμά Καντιφέ, την Ανδρομάχη Βαρσάμη και τον Θανάση Παπαθανασίου αντίστοιχα.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων παρακαλούμε να φροντίσετε για την έγκαιρη προσέλευση σας στο χώρο.

Οι «Τρεις Αδελφές» του Άντον Τσέχοφ, από τους σπουδαστές του Γ’ Έτους

Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου οι σπουδαστές του Γ’ έτους του Σχολείου Θεάτρου θα παρουσιάσουν στο θέατρο του Θεατρικού Περίπλου τη δουλειά που έκαναν τη χρονιά που πέρασε πάνω στο έργο του Άντον Τσέχοφ «Τρεις Αδερφές», σε διδασκαλία της Μαρίας Καντιφέ. Πρόκειται για μια σειρά από επιλεγμένα αποσπάσματα τα οποία κρατώντας τη χρονική συνοχή τους ακολουθούν τη δράση του έργου του Τσέχοφ. Μέσα από αυτά έχει γίνει η προσπάθεια από τους μαθητές να γεννηθεί και να απλωθεί από άκρη σε άκρη της σκηνής όλος ο κόσμος που ο μεγάλος αυτός συγγραφέας του ρεαλισμού δημιουργεί.

Η παράσταση θα ξεκινήσει και τις δύο μέρες στις 9μ.μ.. Κρατήσεις θέσεων: 6945458516

Αξίζει να σημειωθεί πως το Σχολείο Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Ρέθυμνο το 2014, με διευθύντρια και βασική εκπαιδεύτρια την ηθοποιό Μαρία Καντιφέ. Από τότε μέχρι και σήμερα δίνει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να παρακολουθούν κάθε χρόνο ένα ολόκληρο συνδυασμό μαθημάτων που είναι απαραίτητα για την εξέλιξη του κάθε ενός που θέλει να ανέβει σε μια θεατρική σκηνή: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Δημιουργία ενός Ρόλου, Ορθοφωνία, Τραγούδι, Σκηνική Αντίληψη, Σωματική Έκφραση, Κίνηση – Χορός και Ιστορία Θεάτρου είναι τα βασικά μαθήματα που παρακολουθεί ο κάθε μαθητής από καθηγητές ειδικά εκπαιδευμένους στον κάθε τομέα.

Το Σχολείο Θεάτρου έχοντας ως στόχο την όλο και πιο βαθιά και ουσιαστική εκπαίδευση δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές του να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους και αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι προσθέτουν κάθε φορά σημαντικά εφόδια στις «αποσκευές» τους. Από το 2014 μέχρι και σήμερα το Σχολείο Θεάτρου έχει φιλοξενήσει τους: Δημήτρη Καταλειφό (ηθοποιό), Μάρθα Φριντζήλα (σκηνοθέτη, ηθοποιό, δασκάλα ορθοφωνίας), Κωστή Καπελώνη (σκηνοθέτη, ηθοποιό, διευθυντή της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης), Ταξιάρχη Χάνο (ηθοποιό, δάσκαλο ορθοφωνίας στη δραματική σχολή του ΚΘΒΕ), Αντώνη Λουδάρο (ηθοποιό), Γιώργο Καύκα (ηθοποιό, δάσκαλο στη δραματική σχολή του ΚΘΒΕ) , Πασχάλη Τσαρούχα (ηθοποιό), Susana Abigador (Σωματική έκφραση και Danza Vitale), Martina Sagmeister (body language) κ.α.

Οι αιτήσεις εγγραφών για τη νέα χρονιά θα ξεκινήσουν άμεσα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο: www.theatrikosperiplous.gr