ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Με αντιπροσωπεία της Διοίκησης του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου συναντήθηκε ο Ανδρέας Ξανθός

Ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ανδρέας Ξανθός συναντήθηκε το Σάββατο 3.11.2012 με αντιπροσωπεία της Διοίκησης του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του ΚΤΕΛ έγινε ενημέρωση σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας και την αδειοδότηση του Σταθμού Λεωφορείων στο Ρέθυμνο και τονίστηκε η ανάγκη εξεύρεσης μόνιμης και νομότυπης λύσης για τον σταθμό, ενταγμένης στο χωροταξικό σχεδιασμό της πόλης, με εύκολη πρόσβαση στο κυκλοφοριακό δίκτυο και με πρόβλεψη των απαραίτητων στάσεων αστικής και υπεραστικής συγκοινωνίας.

Συζητήθηκαν ακόμα τα θέματα της μεταφοράς μαθητών από το ΚΤΕΛ, του κοινωνικού κόστους από την απελευθέρωση των μεταφορών (κατάργηση μειωμένων εισιτηρίων, περιορισμός μη «προσοδοφόρων» δρομολογίων στην ύπαιθρο), καθώς ειδικά προβλήματα του κλάδου όπως το ζήτημα της αποπληρωμής της επιδότησης για αγορά νέων λεωφορείων που εκκρεμεί από το 2009.

Ο κ. Α. Ξανθός δεσμεύτηκε να μελετήσει τα προβλήματα που απασχολούν το ΚΤΕΛ και δήλωσε τη διαθεσιμότητα του να πάρει μέρος στην συνάντηση που θα πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία από το ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου και τους τοπικούς βουλευτές, με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη.