ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με δυναμική εμφάνιση και αυτές τις απόκριες η Περιηγητική Λέσχη Ρεθύμνου – Το Σάββατο 11/3 η παρουσίαση του βιβλίου της

Η Περιηγητική Λέσχη Ρεθύμνου, 63 χρόνια πριν, οργάνωσε το πρώτο μεταπολεμικό καρναβάλι της πόλης… Μια παρέα από ανθρώπους που οραματίζονταν ένα Ρέθυμνο διαφορετικό… Που πίστεψαν στη δύναμη του Ρεθύμνου και αυτής της γιορτής…

Με τα χρόνια η παρέα του καρναβαλιού μεγάλωσε… ήρθαν κι άλλες ομάδες ανήσυχων ανθρώπων… το καρναβάλι μας έγινε ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας… 

Η Περιηγητική ανανεωμένη μέσα από το νέο Δ.Σ. της, συνεχίζει να δίνει όλα αυτά τα χρόνια ένα δυναμικό παρόν στα καρναβαλικά δρώμενα υποστηρίζοντας και με το παραπάνω την ιστορία της.

Και φέτος οι Περιηγητές Club συμμετείχαν στο Κυνήγι του Θησαυρού, στην έναρξη του καρναβαλιού με βασιλιά ένα από τα μέλη της, τον Θωμά Καντιφέ, οργάνωσαν τον Παιδικό Χορό στην αίθουσα της Περιηγητικής, αλλά και το μοναδικό πάρτι τους, με τίτλο “Φτου και μπαίνω…”, στον ίδιο χώρο την παραμονή της παρέλασης, το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός. Παράλληλα εμφανίστηκαν με τη στολή τους σε τηλεοπτικές εκπομπές συντελώντας στη διαφήμιση της διοργάνωσης σε όλη την Ελλάδα. Την Κυριακή του καρναβαλιού η ομάδα ως “ΔάS.O.S… Green Spirits” έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση με μια προσεγμένη παρουσία, που μετέφερε στο κοινό άφθονο κέφι, με συντονισμένους σχηματισμούς από την αρχή έως το τέλος. Το θέμα ξεκινούσε από δύο φιγούρες με μεγάλες κάπες που προπορεύονταν, συνέχιζε στο πλήρωμα και ολοκληρωνόταν στο χειροποίητο και εντυπωσιακό άρμα τους με τον βασιλιά των ξωτικών.

Για την ομάδα  η μέρα της παρέλασης είναι μια μεγάλη γιορτή γεμάτη από τη χαρά της ολοκλήρωσης της δουλειάς πολλών μηνών. Όσο περισσότερη είναι η δουλειά, τόσο μεγαλύτερη είναι και η χαρά της Κυριακής του Καρναβαλιού. “Καλούμε όλους τους νέους να μπουν ενεργά στην οργάνωση των ομάδων, στις κατασκευές, στη δημιουργία, στις παραγωγικές συζητήσεις που παρακινούν την έμπνευση. Τότε θα καταλάβουν την αληθινή γιορτή! Μέσα από το καρναβάλι μπορούμε να εκφραστούμε και να εκφράσουμε πράγματα, και όχι να πιούμε και να φύγουμε από τα όρια όπως κάποιοι νομίζουν”.

Οι Περιηγητές μάλιστα έχουν ήδη τις πρώτες ιδέες για το καρναβάλι του 2024, για το οποίο άρχισαν να ετοιμάζονται από την Καθαρή Δευτέρα!

Κλείνοντας μας καλούν το επόμενο Σάββατο (11 Μαρτίου) στην αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης για την παρουσίαση του βιβλίου που έφτιαξαν μαζί με τον Μάνο Γοργοράπτη «Όταν οι παρέες γράφουν ιστορία. Περιηγητική Λέσχη Ρεθύμνου 1957-2023». Ένα βιβλίο για όλη την ιστορία και τις δράσεις της ομάδας, με άφθονο και πολύτιμο φωτογραφικό υλικό και στοιχεία από το αρχείο του συλλόγου που ταξινομήθηκε για πρώτη φορά, αλλά και με μαρτυρίες παλιών και νέων μελών! Παράλληλα θα υπάρχει στο χώρο έκθεση με ντοκουμέντα και υλικό από το αρχείο της Περιηγητικής.

Οι Περιηγητές δουλεύουν πυρετωδώς για τη μέρα αυτή και μας υπόσχονται μια παρουσίαση που θα μείνει αξέχαστη!

Ραντεβού το άλλο Σάββατο λοιπόν!