ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με δύο συναυλίες κλείνει ο κύκλος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος

Με δύο συναυλίες κλείνει ο κύκλος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος στο Χουδέτσι.

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου στις 21:00 o Ιωάννης Ανδρόνογλου θα παρουσιάσει ένα Ρεσιτάλ Κιθάρας.

Το πρόγραμμα αποτελείται από έργα συνθετών του εξωτερικού, εγνωσμένου κύρους όπως και διασκευές του ίδιου. Τα συγκεκριμένα έργα χαρακτηρίζονται από την τροπικότητα που τα διέπει όπως και από τις αναφορές τους (έμμεσες ή άμεσες) σε μουσικές παραδόσεις (θέματα, ρυθμοί, αρμονίες) της Ανατολικής Μεσογείου. Το αισθητικό ύφος του Μεταμοντερνισμού είναι το πλαίσιο στο οποίο ενεργούν οι συγκεκριμένοι συνθέτες όπως και χαρακτηρίζει τα έργα που
θα ερμηνευθούν στη συγκεκριμένη συναυλία.

Πρόγραμμα
1) Carlo Domeniconi: Variations on an anatolian folksong
2) Serkan Yilmaz: Desert tales
3) Roland Dyens: Sogne capricorne
4) Carlo Domeniconi: Koyunbaba Suite op. 19
5) Ioannis Andronoglou: Mandilatos Impressions

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 21:00, θα παρουσιαστεί μια συναυλία με συνθέσεις των μαθητών του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος, στην οποία αντικατοπτρίζεται το μακροχρόνιο εκπαιδευτικό του έργο.

Οι συνθέσεις που θα ακουστούν προέκυψαν από ένα νέο σεμινάριο, διάρκειας τριών εβδομάδων το οποίο αποτελούνταν από τρία διακριτά μέρη, η πρώτη εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στη σύνθεση, υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Μπάρμπα. Η δεύτερη εβδομάδα επικεντρώθηκε στην ενορχήστρωση των συνθέσεων της πρώτης εβδομάδας υπό τη διεύθυνση του Παύλου Σπυρόπουλου και η τρίτη εβδομάδα καταπιάνεται με την ηχογράφηση και μίξη των συνθέσεων υπό την καθοδήγηση του ηχολήπτη και συνεργάτη του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος Βαγγέλη Αποστόλου.

Η ποιότητα της δουλειάς όλων των συμμετεχόντων σε αυτό το σεμινάριο ήταν εξαιρετική ώστε αποφασίστηκε η παρουσίαση των συνθέσεων από τους ίδιους τους συμμετέχοντες σε μια έκτακτη συναυλία στον Κήπο του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος.

Είσοδος ελεύθερη