ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Με έναν φορτωτή αξίας 164.300€ ενισχύεται το έργο της Π.Ε. Ρεθύμνου

Η Περιφέρεια Κρήτης – ΠΕ Ρεθύμνης παρέλαβε σήμερα έναν φορτωτή, που θα συνδράμει το έργο των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Ρ, αξίας 164.300€.

Στο ίδιο πλαίσιο και με στόχο τη βελτίωση της ετοιμότητας στην διαχείριση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών και την αντιμετώπιση των κινδύνων, η Περιφέρεια Κρήτης έχει ήδη παραλάβει τεχνικό εξοπλισμό αποτελούμενο από:

  • ένα Πολυμηχάνημα, τύπου UNIMOG, με Λεπίδα Εκχιονισμού, Αλατοδιανομέα και Κλαδοκόπτη
  • δύο αποσπώμενους Αλατοδιανομείς και
  • τέσσερα μη επανδρωμένα ιπτάμενα μέσα (drones)

Στην τελετή παραλαβής του φορτωτή παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, κ. Εμμ. Φακουκάκης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, κα Ελένη Ρανουτσάκη,  η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, κα Ελένη Πλουμίδη, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ρεθύμνης, κ. Νίκος Βότσογλου, και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ. Ρεθύμνης, κα Έλμα Μαρκουλάκη και κα Καλλιόπη Βιβιλάκη.

Η προμήθεια του τεχνικού εξοπλισμού, πραγματοποιήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτη 2014-2020, «ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ», με συνολικό προϋπολογισμό 1.206.000 ευρώ.