ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Με επιτυχία συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης στην 32η Διεθνή Έκθεση «Philoxenia 2016» στη Θεσσαλονίκη

filoxenia-6Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην 32η Διεθνή Έκθεση Philoxenia 2016, που πραγματοποιήθηκε 18-20 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη.

Το περίπτερο της Κρήτης, την εποπτεία του οποίου είχε η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, επισκέφτηκε πλήθος κόσμου και επαγγελματίες του τουριστικού και ξενοδοχειακού κλάδου προκειμένου να ενημερωθούν για τις ομορφιές του νησιού μας, αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας, που προφέρονται στον τόπο μας σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

filoxenia-21-11-16Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαρία Λιονή και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Μαρής, οι οποίοι συνομίλησαν με τους επισκέπτες του περιπτέρου, αλλά και παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της 32ης Έκθεσης “Philoxenia & Hotelia 2016” που πραγματοποιήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» το βράδυ της Παρασκευής από την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και τον Πρόεδρο της ΔΕΘ Τασο Τζήκα. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης, η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρία Κόλλια, ο Γ.Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ι.Μπουτάρης και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν ως εκθέτες.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης απονεμήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης αναμνηστικός έπαινος συμμετοχής για την επιτυχημένη παρουσία της στην έκθεση τον οποίο παρέλαβαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαρία Λιονή, η οποία με την ευκαιρία δήλωσε τα ακόλουθα: «Η Περιφέρεια Κρήτης ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, μια επιτυχημένη στρατηγική προώθησης και προβολής του τουριστικού μας προϊόντος, τόσο σε επίπεδο εγχώριας όσο και παγκόσμιας αγοράς. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε εκθέσεις, οι οποίες μας δίνουν τη δυνατότητα να εστιάσουμε την προσοχή μας σε νέες αγορές, να διευρύνουμε τη στοχοθεσία μας και να έρθουμε σε επαφή με παράγοντες, που διαμορφώνουν τις τάσεις στο σύγχρονο τουριστικό γίγνεσθαι».

Να σημειωθεί ότι στην φετινή 32η Philoxenia μαζί με την Hotelia (έκθεση ξενοδοχειακού και επαγγελματικού εξοπλισμού) παρουσιάστηκε εντυπωσιακή αύξηση καθώς συμμετείχαν συνολικά 621 εκθέτες, 383 προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες.

Η Philoxenia και η Ηotelia υλοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του ΕΟΤ, καθώς και όλων των μεγάλων τουριστικών φορέων της χώρας, όπως ο ΣΕΤΕ, το ΞΕΕ, ο HATTA και η ΠΟΞ. Επίσημος αερομεταφορέας της Philoxenia είναι η Qatar Airways.