Με επιτυχία στο Ρέθυμνο το σεμινάριο κατάρτισης των επαγγελματιών τουρισμού

Με επιτυχία στο Ρέθυμνο το σεμινάριο κατάρτισης των επαγγελματιών τουρισμού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ρέθυμνο το σεμινάριο επιμόρφωσης και κατάρτισης των επαγγελματιών του τουρισμού για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στο τουρισμό που πραγματοποιεί δωρεάν στη Κρήτη η Περιφέρεια και αφορά επιχειρηματίες-εργαζόμενους στο κλάδο του τουρισμού.

Στα σεμινάρια έχουν πραγματοποιηθεί ήδη σε Χανιά, Ηράκλειο και σήμερα στο Ρέθυμνο στην αίθουσα του συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης, ενώ τις επόμενες ημέρες στον Άγιο Νικόλαο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Τα σεμινάρια οργανώνονται από την Περιφέρεια στη Κρήτη σε συνδιοργάνωση με τα Επιμελητήρια της Κρήτης, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας, τους συλλόγους ξενοδόχων του νησιού και το ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Η Περιφέρεια δίνει την δυνατότητα μέσα από τα στελέχη της και τους ομιλητές (προέρχονται από τον Ακαδημαϊκό χώρο) στους τοπικούς επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου να αναβαθμίσουν και να προβάλλουν τις υπηρεσίες τους, το προϊόν μέσω του διαδικτύου όπως επίσης να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους φέρνοντας στην Κρήτη περισσότερο και ποιοτικότερο τουρισμό.

Στο σεμινάριο τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον τουρισμό αλλά και ομιλητές καλωσόρισε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις της Περιφέρειας στο τουρισμό αλλά και στη σημαντικότητα των σεμιναρίων ενώ ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κυριάκος Κώτσογλου παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό e-Government. Επίσης στο σεμινάριο χαιρετισμό απήυθυνε ο Πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανόλης Τσακαλάκης ενώ ομιλητές ήταν:

-Κυριάκος Κώτσογλου, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης “Στρατηγικός Σχεδιασμός – e-Government”
– Μιχάλης Βασταρδής, Καθηγητής Μεταπτυχιακού MBA & Tourism
“Yield Management & eCommerce for Hotels” Πανεπιστήμιο Πειραιά
– Θοδωρής Θεοδωρόπουλος, Πρόεδρος & Managing Director Hotelgenius “Tech Ecosystems for Hotels. Trend or Necessity”
– Αναστάσιος Κύρτσης, Industry Manager Ελλάδα & Κύπρος TriVaGo
“Metasearch Marketing”
– Κατερίνα Δερβένη, Online Advisor, Grow Greek Tourism Online Google “Web Tools & their Application”
– Κάτια Σέμπογλου, Head of eCommerce Hotelgene “To OTAs or not to OTAs”