ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Mε επιτυχία η εκδήλωση της Τ.Ο. Ρεθύμνου της ΚΝΕ στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης στου Γάλλου

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Ρεθύμνου της ΚΝΕ και της ΚΟΒ ΑΕΙ Ρεθύμνου του ΚΚΕ, στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης στου Γάλλου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Μπιργάλιας, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθήνας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες των πανεπιστημιακών τμημάτων της πόλης του Ρεθύμνου καθώς και καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης. Παρευρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της, Βαγγέλη Αγγελογιαννάκη. Ακόμα ο Μανούσος Μανουσογιάννης, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής και υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου καθώς ο Γιώργης Νταγκουνάκης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Μπιργάλιας, στάθηκε στην ανάγκη μπροστά στις βουλευτικές εκλογές να εκφραστεί η εκτίμηση και η κοινή δράση που ανέπτυξαν με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ οι φοιτητές όλο το προηγούμενο διάστημα. Τόνισε ότι οι χιλιάδες φοιτητές και μαθητές, που πλημμύρισαν τους δρόμους από άκρη σε άκρη όλη την Ελλάδα, και στο Ρέθυμνο, με αφορμή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, χρειάζεται πραγματικά να κάνουν πράξη το σύνθημα «η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί». Να στείλουν μήνυμα ότι δεν θα ξεχάσουν όσους ευθύνονται για το έγκλημα αυτό στο οποίο έχασαν άδικα τη ζωή τους δεκάδες φοιτητές και εργαζόμενοι καθώς και για όλα τα «εγκλήματα» που βιώνει ο λαός και η νεολαία, όλους όσοι λογαριάζουν τις ζωές μας σαν κόστος.

Το στέλεχος της ΚΝΕ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι φοιτητές  έχουν μια πολύ σημαντική ευκαιρία, στις φοιτητικές εκλογές στις 10 Μάη, να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι στην πολιτική των κυβερνήσεων στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης. Να τιμωρήσουν τις παρατάξεις των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ που προωθούν τη λογική του ατομικισμού, το σεξισμό και το ρουσφέτι. Να μην εμπιστευτούν τις τυχοδιωκτικές δυνάμεις των ΕΑΑΚ που εξελίσσονται σε νεολαία του τάχα προοδευτικού ΜΕΡΑ25 και να συνεχίσουν να καταδικάζουν με μηδενικά ποσοστά τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που στα λόγια το παίζει αγωνιστική, στηρίζοντας όμως επί της ουσίας την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής στην εκπαίδευση. Να ολοκληρώσουν το τολμηρό βήμα που έγινε πέρυσι και να αναδείξουν ξανά την «Πανσπουδαστική» σε 1η δύναμη ξανά, σε όλη την Ελλάδα και  στο Ρέθυμνο!

Ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος επεσήμανε ότι αυτό  που κρίνεται στις φοιτητικές εκλογές είναι αν 10 μέρες πριν τις βουλευτικές θα σταλεί μήνυμα καταδίκης και τιμωρίας της κυβερνητικής πολιτικής, των κομμάτων που ευθύνονται για το «διαρκές έγκλημα» ενάντια στη ζωή της νεολαίας. Αν θα δυναμώσει η πλευρά των φοιτητών, με δυνατούς φοιτητικούς συλλόγους απέναντι στην επίθεση στις σπουδές, τα πτυχία, τα επαγγελματικά δικαιώματα, την υποβάθμιση της μέριμνας, συνολικά τα δικαιώματα των φοιτητών. Η ενίσχυση της «Πανσπουδαστικής Κ.Σ.» μπορεί να αποτελέσει το μοναδικό αντίπαλο δέος της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα στα πανεπιστήμια.Τέλος ο Δημήτρης Μπιργάλιας κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στις 21 Μαϊου. Όλοι οι φοιτητές και φοιτήτριες που συμπορεύτηκαν με την ΚΝΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια, που δεν άφησαν «να λογαριαστούμε μετά», που είδαν τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ να πρωτοστατούν στους αγώνες που αναπτύχθηκαν στο χώρο των πανεπιστημίων και όχι μόνο μπορούν και πρέπει να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ. Για να είναι ισχυρός ο ίδιος ο λαός την επόμενη μέρα, μετά τις εκλογές!