ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα «78α Αρκάδια»!

Το αρχαιότερο αθλητικό γεγονός της Ελλάδας

Εκπέμποντας μηνύματα ιστορίας, πολιτισμού, αθλητισμού, εθελοντισμού διεξήχθησαν στο Ρέθυμνο, το Σαββατοκύριακο 03 & 04 Νοεμβρίου 2018, τα «78α Αρκάδια», το αρχαιότερο αθλητικό γεγονός της Ελλάδας, στη μνήμη του ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

Στις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ξεχώρισε ο ιστορικός ημιμαραθώνιος «Αρκάδιος Δρόμος» των 22,6 χλμ. με έναρξη από την κεντρική πύλη της Ιεράς Μονής Αρκαδίου και τερματισμό το Δημοτικό Στάδιο Ρεθύμνου-Σοχώρα.

Στη φετινή διοργάνωση σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών, καθώς περίπου 800 αθλητές, αθλήτριες, αρκαδιοδρόμοι, δρομείς των 6 χιλιομέτρων, βαδιστές, μαθητές σχολείων και ΑμεΑ τίμησαν και φέτος τη μνήμη της εθελοθυσίας των ηρωικών υπερασπιστών της Μονής Αρκαδίου, συμβάλλοντας στην μετάδοση του μηνύματος: «Αρκάδια σημαίνουν ιστορία, εθελοθυσία, ελευθερία, αθλητισμός, πολιτισμός, ψυχαγωγία».

Σπουδαίο ήταν το γεγονός ότι οι δρόμοι της πόλης του Ρεθύμνου πλημμύρισαν από παιδιά, καθώς περίπου 200 μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων έλαβαν μέρος στον αγώνα δρόμου των 1.000 μέτρων.

Η οργανωτική επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους αθλοθέτες των 78ων Αρκάδιων Αγώνων, καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και εθελοντές  σημειώνοντας ότι για μια ακόμα χρονιά δόθηκε η δυνατότητα και ελεύθερης συμμετοχής σε όλα τα διεξαχθέντα αγωνίσματα, φτάνοντας τις 800 συμμετοχές.

Διοργανωτές 78ων Αρκαδίων

Τα «78α Αρκάδια» διοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου, την ομάδα Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον ΟΚΑ Αρκάδι, τον ΟΚΑ Πρέβελη, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου, τους Διεθνείς Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race, τον Αθλητικό Σύλλογο «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου», τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Διαδρομής Αρκαδίου Δρόμου.

Πρώτος διοργανωτής των Αρκάδιων Αγώνων υπήρξε ο Α.Ο. Ατρόμητος Ρεθύμνου. Το 1930 διοργάνωσε με την έγκριση της Ε.Γ.Α.Σ., τα Α’ ΑΡΚΑΔΙΑ στο Εθνικό Στάδιο Ρεθύμνου.

[φώτο Μανώλης Δενδάκης]