Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα τριήμερο εκδηλώσεων της ΚΝΕ στην Κρήτη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για αυτό το τριήμερο, από τις Τομεακές  Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Κρήτη, διαδίδοντας πλατιά στους νέους της πόλης το σύνθημα “Άλλαξε το κόσμο, το έχει ανάγκη!”.

Οι εκδηλώσεις σε Ηράκλειο και Χανιά περιλάμβαναν πλούσια θεματολογία, καθώς υπήρχαν θεματικές συζητήσεις για φοιτητές, αλλά και πολύμορφες δραστηριότητες για τους μαθητές.

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου στο Στέκι της ΚΝΕ στην Πλατεία Ελευθερίας, οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ, διοργάνωσαν συζητήσεις για τους φοιτητές. Πιο συγκεκριμένα, έγινε παρουσίαση εργασίας φοιτήτριας της ΣΕΥΠ με θέμα: ”Εμβόλιο COVID 19 και παγκόσμιοι ανταγωνισμοί”. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν οι φάσεις παραγωγής ενός εμβολίου, αλλά αναδείχτηκε και το γεγονός ότι η παραγωγή ενός εμβολίου στηρίζεται στο εάν μπορεί να αποφέρει κέρδος στο κεφάλαιο.

Καταλήγοντας την παρουσίαση της εργασίας της τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Άρα ποιο συμπέρασμα βγαίνει από όλο αυτό; Ότι ο ανταγωνισμός που υπάρχει ανάμεσα σε εταιρίες που χρηματοδοτούν ερευνητικές ομάδες, καθυστερεί στο να βγει γρήγορα ένα αποτελεσματικό εμβόλιο διότι ανάμεσα σε όλα αυτά μπαίνει κριτήριο το κέρδος, ποιος θα βγάλει πρώτος το εμβόλιο χωρίς να μπαίνει μπροστά η αξία της ζωής. Ένα άλλο συμπέρασμα που βγαίνει από αυτό είναι οτι ο ανταγωνισμός για τα κέρδη πάει πίσω την εξέλιξη της επιστήμης, πάει πίσω τελικά την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και την ίδια την ποιότητα της υγείας.

Εμείς δεν μιλάμε για τον Σοσιαλισμό σαν κάτι που θα γίνει στο μέλλον ή ‘’στο σοσιαλισμό θα ήταν έτσι τα πράγματα’’ εμείς λέμε ότι τώρα πρέπει να γίνει, όπου υπάρχουν οι δυνατότητες. Για μια κοινωνία όπου κριτήριο δεν μπαίνει το κέρδος αλλά η αξία της ζωής, με μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία όπου συμφέρει το λαό.  Μέσα στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση, ζωή με δικαιώματα, χρειάζεται να ανοίξει πλατιά συζήτηση για τα σημερινά αδιέξοδα του καπιταλισμού και το πως είναι η οργάνωση της κοινωνίας και τι προϋποθέσεις χρειάζεται για την ανατροπή του».

Ακόμα, η δραστηριότητα της ημέρας περιλάμβανε και συζήτηση με θέμα: “Αλλάζει ο κόσμος; Και αν ναι ΠΩΣ;”

Την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Στέκι της ΚΝΕ στην Πλατεία Ελευθερίας, οι Τομεακές Οργανώσεις Ηρακλείου της ΚΝΕ, διοργάνωσαν αφιέρωμα με θέμα “Παλεύουμε για τη απελευθέρωση της Γυναίκας από κάθε κοινωνική ανισοτιμία τον 21ο αιώνα”, όπου στα πλαίσια του αφιερώματος έγινε παρουσίαση της νέας μπροσούρας της επιτροπής για τις νέες γυναίκες του ΚΣ της ΚΝΕ, φωτίζοντας μέσα από την συζήτηση μια σειρά από πλευρές της σημερινής πραγματικότητας που βιώνουν οι νέες γυναίκες, δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα για το αν συνεχίζει στις μέρες μας να υπάρχει ανισοτιμία ανάμεσα στα δύο φύλλα, με ποιες μορφές και τρόπους εκφράζεται.

Την ίδια μέρα στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών στα Χανιά, οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ, διοργάνωσαν συζήτηση με θέμα “Capitalism mean i can’t breath. Ζώντας και πεθαίνοτας στο λίκνο της αστικής δημοκρατίας” , όπου μίλησε ο Νίκος Αποστολίδης μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ αναδεικνύοντας πως αυτό που προκαλεί ασφυξία στα λαϊκά στρώματα, ρατσισμό, φτώχεια, αστυνομική βία είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός! Αναδείχτηκε η ανάγκη να βγουν συνολικότερα συμπεράσματα, για το ότι το πρόβλημα δεν είναι γενικά ο Τράμπ ή ένας πολιτικός που εκφράζει κάθε φορά την πολιτική εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλίων, αφού έχει αποδειχτεί, ότι με όποιο πρόεδρο και κόμμα, η πολιτική για τους λαούς είναι ίδια.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Οι δολοφονίες, με χαρακτηριστική την εικόνα του αστυνομικού με το γόνατο στο λαιμό του θύματος, ο οποίος πέθανε από ασφυξία, που έχει προκαλέσει τη δίκαιη οργή και τον αποτροπιασμό εκατομμυρίων εργαζομένων και νέων στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο δείχνει τη βαρβαρότητα με την οποία το αστικό κράτος, στην πολυδιαφημισμένη δημοκρατία των ΗΠΑ, αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους, τους ανέργους και φτωχούς -όπως ήταν ο Φλόιντ- που ψάχνουν για ένα μεροκάματο».

Οι μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ, που συνεχίζονται αμείωτες για πολλές βδομάδες, που παίρνουν χαρακτηριστικά εξέγερσης, με εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές να αψηφούν την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε αρκετές περιοχές, τους πάνοπλους αστυνομικούς και τον στρατό, την βάρβαρη καταστολή που έχει οδηγήσει σε δεκάδες νεκρούς μέχρι τώρα και με αποφασιστικότητα πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σχεδόν όλη την ημέρα σε πολλές πόλεις της χώρας, επιβεβαιώνουν ότι τίποτα δεν είναι για πάντα «ακίνητο». Το καπιταλιστικό σύστημα δεν είναι τόσο «άτρωτο» και «αιώνιο» όσο μοιάζει.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι αυτό το σύστημα στο οποίο ζούμε, το οποίο προσπαθούν κυβερνήσεις και αστικά κόμματα, καθηγητές και βιβλία να μας πείσουν ότι είναι ότι καλύτερο έχει φτιάξει ο άνθρωπος, ότι πιο ελεύθερο τελικά σαπίζει, δεν μπορεί να καλύψεις τις σύγχρονες λαικές ανάγκες».

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Παρασκευή 26 Ιουνίου με δραστηριότητα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά , καθώς και το Σάββατο με το μαθητικό street event