ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για τη μάχη στη σπηλιά της Γκιουμπριάς

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου, με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση της 78ης επετείου τιμής και μνήμης της μάχης της σπηλιάς της Μέσης που διοργανώθηκε από τη Δημοτική Κοινότητα Μέσης.

Ευχαριστούμε και ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς η παρουσία των: Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κου ΞΑΝΘΟΥ Α., του Δημάρχου Ρεθύμνης κου ΜΑΡΙΝΑΚΗ Γ. , της Αντίπεριφερειάρχη κας ΛΙΟΝΗ Μ., του Πανοσιολογιοτάτου Ηγουμένου της Ι Μονής Αρκαδίου, του Αντιδημάρχου Ρεθύμνης κου ΣΚΟΡΔΙΛΗ Γ. ,της Δημοτικής Συμβούλου και Προέδρου του Λιμενικού ταμείου κας ΚΟΥΤΣΑΛΕΔΑΚΗ Ρ. , του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της Δημοτικης παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση κου ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗ Μ. , του Προέδρου της Δημ. Κοινότητας Χαμαλευρίου κου ΣΕΡΛΗ Δ. ,του Συντονιστή της Νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κου ΔΟΥΛΟΥΜΠΕΚΗ Θ. , του μέλους της επιτροπής περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ κου ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ ΝΙΚ, του Γραμματέα Νομαρχιακής επιτροπής Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κου ΣΑΡΡΗ Μ. και την εκπρόσωπο της ΠΕΑΕΑ κα ΔΡΑΜΙΤΙΝΟΥ Ε. και των κατοίκων των οικισμών Λουτρας και Μέσης καθώς και των συγγενών των αγωνιστών.

Μετά τη επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε προσφώνηση και καλωσόρισμα των συμμετεχόντων , από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας ΠΕΡΑΚΑΚΗ ΣΤ. και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης , την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου και εκπρόσωπο της ΠΕΑΕΑ .

Μετά ο φιλολογος -Κοινωνιολογος κος ΠΕΡΑΚΑΚΗΣ Κ. υιός του αγωνιστή της μάχης ΠΕΡΑΚΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα .

Ακολούθησε απαγγελία του ποιήματος «ΑΙΜΑ ΗΡΩΩΝ» του εκπαιδευτικού και αντιστασιακού Γιάννη Ευαγγελίδη από τον Ταξίαρχο Ε.Α. κο Μανογιάννη .

Στη συνέχεια στέφανα κατέθεσαν ο Δήμαρχος , ο Βουλευτής , η Αντιπεριφερειάρχης ,οι εκπρόσωποι των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ , ΚΚΕ , ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ . Μετά την Ενός λεπτού Σιγή ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος .

Στο πέρας της τελετής προσφέρθηκε μικρός μπουφές με αναψυκτικά και νερά.

Η Δημοτική Κοινότητα Μέσης και εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος, θα προσπαθήσουμε να υλοποιηθεί η δέσμευση του Δημάρχου και της κας Αντιπεριφερειάρχη για την ανάπλαση του μνημείου μετά από αγορά ή απαλλοτρίωση του χώρου , ο οποίος σήμερα είναι ιδιωτικός , ώστε να τιμάται πλέον κάθε χρόνο η επέτειος της μάχης όπως πραγματικά της αρμόζει .

Περακακης Στελιος

Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μέσης