ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης στην Δρύμισκο Αγίου Βασιλείου

Ένα ακόμα ιστορικό χωριό η Δρυμισκος μας καλεί να ανατρέξουμε στο Ηρωικό παρελθόν του και στις περγαμηνές συνέπειας που του έχει αφιερώσει η παράδοση ανά τους αιώνες.

Κι είναι ιδιαίτερη χαρά για το δήμο μας να ενθαρρύνουμε τις πρωτοβουλίες αυτές που αναδεικνυουν και την ενδοχώρα της περιοχής ευθύνης μας.

Όπως φαίνεται και από τις εσπεριδες και άλλες εκδηλώσεις, που έχουν γίνει μέχρι τώρα, έχουμε στηρίξει κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στην προβολή ενός σημαντικού κεφαλαίου  της σύγχρονης ιστορίας. Είναι τα γεγονότα που βεβαιώνουν ότι η επαρχία Αγίου Βασιλείου όχι απλά ανταποκριθηκε στο κάλεσμα του μεγάλου ξεσηκωμου, αλλά είχε το μεγαλύτερο μερίδιο επιτυχίας στις πρώτες νίκες που ανύψωσαν το ηθικό των σκλαβων και τους εμψυχωσαν να συνεχίσουν.

Οι Δρυμισκιανοι ήταν από τους πρώτους πάντα στο κάλεσμα της Πατρίδας και αυτό αποδεικνύεται με γεγονότα που υπογραμιζουν  το γενναίο φρόνημα των κατοίκων.

Ευχαριστουμε όλους τους συντελεστές αυτης της εκδηλώσης, τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Δρυμισκου Ελευθέριο Κυριακακη, τους κατοίκους του χωριού που με τον οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν για την άψογη οργάνωση αλλά και την ζεστη τους φιλοξενία.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταρακη τα εγκαίνια του Δημοτικού καφενείου που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού κάτω από ένα αιωνοβιο Πλάτανο με διαχειριστή τον Κλητονα και την σύζυγο του που με πολύ μεράκι και με την οικονομική βοήθεια του Δήμου στην αναπαλαίωση και ανακαίνιση του, δημιούργησαν ένα χώρο που διαθέτει μια μεγάλη συλλογή εκθεμάτων λαογραφίας  που θα αποτελει χώρο συνάντησης των κατοίκων για την καθημερινή τους ψυχαγωγία, αλλά και στην προσέλκυση επισκεπτών που θα βοηθήσει στο ζωντανεμα του χωριού όπως τόνισε ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε ένα βίντεο που επιμελήθηκε η Δημοσιογράφος Εύα Λαδιά με τίτλο “Η  Δρυμισκος του χθες και του σήμερα” που αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα του χωριού, ομιλία για το  ιστορικό της περιόδου της Τουρκοκρατίας έγινε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και δημόσιας υγείας Γιάννη Νεκτάριο Χαραλαμπακη και από τον πρόεδρο του χωριου Ελευθέριο Κυριακακη.

Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους  ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταρακης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης Σιβρυτου και Σφακίων Αθανάσιος Καραχάλιος, ο Εφημέριος του χωριού, η Αντιδήμαρχος Ευαγγελία Σαρτζετάκη, η Εντεταλμενη Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού Αγγελική Πελαντακη, Ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δήμο Θανάσης Χαριτακης, ο Πρόεδρος των Κεραμε Γεώργιος Αλεβυζακης, η Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Κεραμε Ελένη Γαραντωνακη, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Ατσιποπουλου, ο Γενικός γραμματέας του Δήμου Νίκος Καλιτσουνακης.

Ευχαριστουμε τον Πρόεδρο και τους κατοίκους της Δρυμισκου για την αψοχη οργάνωση αλλά και την ζεστη τους φιλοξενία!!!! Την Τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης έκανε ο Στέλιος Παττακος (Παττακοστελης) τον οποίο ευχαριστούμε.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ