ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η πρώτη ατομική έκθεση του Κώστα Φάλαγγα με τίτλο «sa.TYRI.kon»

Την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου στις 20.00 εγκαινιάστηκε η πρώτη ατομική έκθεση του (συν τοις άλλοις) σκιτσογράφου The Sketcher (Art) ή Κώστα Φάλαγγα με τίτλο «sa.TYRI.kon», στη Γκαλερί ArtZone42 στην Αθήνα.

H έκθεση πραγματεύεται τον Έλληνα ως προσωπικότητα, από τη μυθολογία και την αρχαιότητα, στα χρόνια της Ελληνικής επανάστασης έως και την σύγχρονη κοινωνία. Σκιαγραφεί σκηνές και φιγούρες της αρχαίας Ελλάδας, εξέχουσες προσωπικότητες στην επαναστατική περίοδο του 1821 και επαγγέλματα της νεοελληνικής κουλτούρας. Σε αυτήν την έκθεση, με γνώμονα τη γραφίδα και σχεδόν με μονοκονδυλιά, ο σκιτσογράφος σατιρίζει την ελληνική νοοτροπία με ανάλαφρο χιούμορ, δημιουργώντας πολύχρωμα σκίτσα που διασκεδάζουν τον θεατή με τον χαρακτήρα που ο ίδιος τους προσδίδει. Την επιμέλεια ανέλαβε ο Αθανάσιος Θεοτόκης, σύμβουλος Καλών Τεχνών. Μέρος της δουλειάς του βρίσκεται στο www.thesketcher.art

Ο Κώστας Φάλαγγας, εκτός από γνωστός Ρεθύμνιος, ξενοδόχος και σύμβουλος ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων, είναι ο “THE SKETCHER (ART)”. Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στο Ρέθυμνο Κρήτης απ’ όπου και κατάγεται. Κατά την παιδική του ηλικία μυήθηκε στις Καλές και Εφαρμοσμένες Τέχνες από τη γιαγιά του καθηγήτρια Αγάπη Δασκαλάκη και τη μητέρα του ξενοδόχο Μαρία Πωλογεώργη, απόφοιτες της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών και Σχολής Δοξιάδη αντίστοιχα.

Έχει παρακολουθήσει κύκλο ζωγραφικής στο τμήμα Καλών Τεχνών του Σύγχρονου Μουσείου Κρήτης, καθώς και Ιστορία της Τέχνης σε ιδιωτικό κύκλο ελευθέρων σπουδών. Εκφράζει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες σκιτσάροντας ανθρώπινες μορφές της καθημερινής ρουτίνας, αποδίδοντας ελεύθερα και με συμβολισμό τον χαρακτήρα τους. Εργάζεται με διάφορα ψηφιακά μέσα αλλά και σπάνια, με παραδοσιακές τεχνικές (μαρκαδόροι, ακουαρέλες, ακρυλικά).

Ο Κώστας Φάλαγγας παράγει τέχνη σε οποιαδήποτε διάσταση και για οποιαδήποτε επιφάνεια με αναπαραστάσεις κατά παραγγελία, για οποιονδήποτε χώρο.