ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία προβλήθηκαν στο Ρέθυμνο ταινίες πολύ μικρού μήκους από το 21ο Très Court International Film Festival 2019

Με επιτυχία διεξήχθη στο Ρέθυμνο για άλλη μια χρονιά, η προβολή των ταινιών πολύ μικρού μήκους από το 21ο Très Court International Film Festival, 2019. Η προβολή έγινε στο Cineland Παντελής στις 10 Ιουνίου 2019 από την Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ.)

To Très Court International Film Festival (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους) διοργανώνεται στην Ελλάδα με την αποκλειστική συνεργασία που προχώρησε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων για την ανάπτυξη του Très Court σε όλη την Κρήτη. Το φεστιβάλ τρέχει ταυτόχρονα σε 108 πόλεις & σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο και ιδρύθηκε το 1999 στην Γαλλία. Σε αυτό διαγωνίζονται ταινίες όχι μεγαλύτερες από 3 λεπτά (χωρίς τους τίτλους και τίτλους τέλους), ενώ οι συμμετοχές προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, αντιπροσωπεύοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μουσικά βίντεο κ.α.).

Οι ταινίες που είχε ξεχωρίσει η επιτροπή του φεστιβάλ και προβλήθηκαν και στην πόλη μας, ήταν στο σύνολό τους 38. Μετά το τέλος της προβολής, οι θεατές σημείωσαν σε ειδικό ψηφοδέλτιο τις 3 καλύτερες -κατά τη γνώμη τους- ταινίες.

Τα αποτελέσματα από την ψηφοφορία των θεατών σε όλες τις πόλεις και χώρες που προβάλλονται οι ταινίες, θα ανακοινωθούν από την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ Très Court, μέσα στις επόμενες ημέρες. Από όλες τις ταινίες, αυτή που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους, θα λάβει το Βραβείο Κοινού.

Στο Ρέθυμνο, τις ταινίες παρακολούθησαν 66 θεατές και από αυτούς ψήφισαν οι 62. Τα αποτελέσματα από την ψηφοφορία στην πόλη του Ρεθύμνου, ανέδειξαν τις εξής ταινίες:

1η θέση: Broccoli | Μπρόκολο του Iván Sáinz Pardo (Γερμανία), με 29 ψήφους

2η θέση: The Afterbirth | Μετά Γένεσιν των Ignacio Rodó, Blanca Bonet (Ισπανία), με 17 ψήφους

3η θέση: Nursery Rhymes | Παιδικά Τραγουδάκια του Thomas Noakes (Αυστραλία), με 16 ψήφους

4η θέση: I’d Never Bother Another Chicken Again | Δεν θα ξαναενοχλούσα ποτέ άλλη κότα της Helen Cho Anthos (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής), με 13 ψήφους

4η θέση: À côté | Δίπλα του Jérome Piel Desruisseaux (Γαλλία), με 13 ψήφους.

Φέτος συμμετείχαν και δύο ταινίες Τουρκικής παραγωγής, ενώ καμία από την Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.kinler.gr