ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι διαδικτυακές ομιλίες που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ρεθύμνου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, η πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες διαδικτυακές ομιλίες  που αφορούν στα παιδιά, στην οικογένεια και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Μέσα λοιπόν από το πρίσμα «Ενός κόσμου που μεταβάλλεται……», είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε , μέσω της πλατφόρμας zoom, την κα Αμαλία Ατσαλάκη, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας –Ψυχοθεραπεύτρια  Μονάδας Εφήβων – Νέων “ΑΤΡΑΠΟΣ” και Τμήμα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ο.ΚΑ.ΝΑ, Επιστημονική συνεργάτης  Τμήματος Ψυχολογίας  Παντείου Πανεπιστημίου.  Η κα Ατσαλάκη προσέγγισε τις αλλαγές που βιώνουμε όλοι, μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Οι γονείς μοιράστηκαν μαζί της προβληματισμούς και ανησυχίες σε σχέση με τις συμπεριφορές των παιδιών τους και τις γενικότερες ψυχοσυναισθηματικές επιπτώσεις που επιφέρουν στα παιδιά  οι συνθήκες της τηλεκπαίδευσης και των αναγκαστικών περιορισμών.  Αναφέρθηκε στην αξία της ευελιξίας και στη σημασία της αναγνώρισης της συναισθηματικής πίεσης των παιδιών και εφήβων από τους γονείς, ενώ τόνισε την ανάγκη αναπροσαρμογής από όλους μας, ως προς τις συνήθειες, την καθημερινότητα, τις απαιτήσεις και τις  προσδοκίες, τόσο από τα παιδιά μας, όσο και από εμάς τους ίδιους.

Τέλος επεσήμανε, πόσο σημαντικό είναι, εκτός από τη σωματική υγεία μας, να φροντίζουμε ισάξια και την ψυχική μας υγεία, προσπαθώντας να προσανατολιζόμαστε στις διεξόδους και να μην μένουμε μόνο στα αδιέξοδα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε Ρεθύμνου και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Παρασύρης ο οποίος τόνισε την προσπάθεια που καταβάλει το Διοικητικό Συμβούλιου του Κέντρου και το επιστημονικό προσωπικό για διεύρυνση των συνεργασιών με άλλους φορείς, όπως ο ΟΚΑΝΑ, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αλλά και με την κοινωνία του Ρεθύμνου, για τον σχεδιασμό και εμπλουτισμό ουσιαστικών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης προς όφελος των πολιτών, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μέσα που έχουμε στην διάθεση μας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής.Μέριμνας ΠΕ Ρεθύμνου κ. Καββάλου Μαρία.