ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με έξι θεατρικές και τρεις μουσικές παραγωγές επιστρέφει το Φεστιβάλ Αντίβαρο στο Ρέθυμνο!

Ένα από τα πλουσιότερα προγράμματα που μας έχει παρουσιάσει στα 9 χρόνια της λειτουργίας του προτείνει φέτος το Φεστιβάλ Αντίβαρο.

Ξεκινά την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 με δύο συναυλίες του Ψαρογιώργη στις 19.00 και στις 21.00 (για την παράσταση των 21.00 τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί!) στο γνωστό μας θεατράκι της Κριτοβουλίδου 17 στο Ρέθυμνο. Ο διεθνούς φήμης μουσικός, δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Γοητευμένος από τη μυσταγωγική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στις δυο περυσινές του συναυλίες στον ίδιο χώρο, συμπράττει και φέτος με τον Γιάννη Παπατζανή στα κρουστά και το τραγούδι, για να προσφέρουν μια ακόμα δυναμική μουσική εμπειρία.

Ευχάριστη έκπληξη από την πλευρά των διοργανωτών αποτελεί το γεγονός ότι η τιμή του εισιτηρίου (10 Ευρώ, μειωμένο 8 Ευρώ) παραμένει στα ίδια επίπεδα σχεδόν μια δεκαετία τώρα. Ο συνδυασμός των προσεκτικά επιλεγμένων εκδηλώσεων με την ατμοσφαιρικότητα και υποβλητικότητα ενός κτηρίου κομψοτεχνήματος συμβάλει οι βραδιές που περνά το κοινό στο πλαίσιο του φεστιβάλ να αποτελούν πλέον σημαντικό κομμάτι όχι μόνο της προσωπικής τους εμπειρίας αλλά και της ιστορίας του Ρεθύμνου.

Οι μουσικές εκδηλώσεις συνεχίζονται στις 3 και στις 10 Μαρτίου με τον Haig Yazdjian και τους Ζαχάρη Σπυριδάκη και Γιώργη Μανωλάκη αντίστοιχα.

Οι θεατρικές παραστάσεις ξεκινούν στις 21 Μαρτίου με την πρώτη παράσταση του θεάτρου Αντίβαρο, που φέτος σκηνοθετεί η Βέρα Κασωτάκη. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Αντίβαρο υπόσχεται δωρεάν παράσταση για το κοινό με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας θεάτρου στις 27 Μαρτίου και στις 30, 31 Μαρτίου υποδέχεται «Το Τηλεφώνημα» του Θανάση Τριαρίδη σε σκηνοθεσία Δήμητρας Λαρεντζάκη. Ακολουθούν η «Τουρκομερίτισσα» με την Λένα Ουζουνίδου και τον Δημήτρη Καρατζά στις 6 και 7 Απριλίου, η «Ολεάννα» του Ντέηβιντ Μάμετ σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαυρόπουλου (13 και 14 Απριλίου), μια παράσταση που έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, η «Διάφανη» σε σκηνοθεσία Περικλή Μοσχολιδάκη που παίζεται για 4η χρονιά στην Αθήνα (20 και 21 Απριλίου) και το Φεστιβάλ κλείνει με μια δεύτερη παραγωγή του θεάτρου Αντίβαρο, τον Βόυτσεκ του Γκέοργκ Μπύχνερ, σε σκηνοθεσία Μαριλένας Μελαχροινού από τις 24 ως τις 28 Απριλίου.

Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9 μμ ακριβώς κι όπως ξέρετε οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Αντίβαρο, το εννοούν!

Το τηλέφωνο για τις κρατήσεις παραμένει το 6988399325.