ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Με φόντο τους δασικούς χάρτες η συνάντηση του Δημάρχου Αμαρίου με το Γιάννη Κεφαλογιάννη

Με φόντο τους δασικούς χάρτες συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρίου, κ. Παντελής Μουρτζανός με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Αμαρίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η συνάντηση με τον Υφυπουργό και Βουλευτή Ρεθύμνου, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, καθώς και ο ίδιος αναγνωρίζει τα προβλήματα του ανακύπτουν από τη λανθασμένη αποτύπωση των εκτάσεων του συνόλου των ιδιοκτητών. Από τη πλευρά μου, μεταφέροντας την συλλογική απαίτηση των Αμαριωτών, εξέφρασα στον κ. Κεφαλογιάννη τον κίνδυνο απώλειας ιδιωτικής περιουσίας, ο οποίος καθιστά αναγκαία την απόσυρση των δασικών χαρτών στην υφιστάμενη μορφή και την αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής λύσης.

Η λανθασμένη αποτύπωση του μεγαλύτερου μέρους των εκτάσεων στο Δήμο Αμαρίου, έχει προκαλέσει σε όλους τους ιδιοκτήτες γης και ιδιαίτερα στους επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους μεγάλη ανασφάλεια και αγωνία. Αυτό είναι και το μήνυμα που θα μεταφέρουμε προς τον Υφυπουργό Προστασίας του Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά. Τέλος, η σημερινή συνάντηση στάθηκε αφορμή για να θέσουμε στον υφυπουργό το αίτημα εξεύρεσης χρηματοδότησης για σειρά αποχετευτικών δικτύων, για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και αφορούν την προστασία του μεγάλου έργου του Φράγματος Πλατύ».