ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το έργο αναβάθμισης του οδικού δικτύου Κεραμέ – Αγαλιανού – Αγία Παρασκευή Αγίου Βασιλείου

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το έργο αναβάθμισης του οδικού δικτύου Κεραμέ – Αγαλιανού – Αγία Παρασκευή του Δήμου Αγίου Βασιλείου το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης στα πλαίσια του προγράμματος «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» με αρχικό προϋπολογισμό 1.701.250 ευρώ

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης κατά την επίσκεψη του στο χώρο εξέφρασε την ικανοποίηση για την πορεία των έργων τόσο στις εργασίες οδοποιίας όσο και στην εγκατάσταση των έξυπνων φωτιστικών σωμάτων η οποία σε αυτή τη φάση έχει ολοκληρωθεί στην έξοδο Αγαλιανού, στην έξοδο της Αγία Παρασκευής καθώς και στην  διασταύρωση  από Αγία Παρασκευή για Τριόπετρα.

«Με το συγκεκριμένο έργο, θα εκτελέσουμε τις απαραίτητες εργασίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την αναβάθμιση των υποδομών οδοποιίας συνολικού μήκους 4.300 μέτρων, σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή» δήλωσε ο Δήμαρχος.

«Βελτιώνεται η προσβασιμότητα για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες μας» τόνισε ο κ. Ταταράκη και συμπλήρωσε «Αναβαθμίζουμε τις δημοτικές υποδομές συνολικά στην περιοχή όπως το νέο δίκτυο ύδρευσης το οποίο ολοκληρώθηκε στα Κεραμέ. Αντίστοιχα στην Αγία Παρασκευή έχουμε ολοκληρώσει τις αναπλάσεις και το σταμπωτό δάπεδο, εδώ και χρόνια, στο 70% του γραφικού οικισμού ο οποίος προσελκύει τουριστικό αλλά και επενδυτικό  ενδιαφέρον».

Επίσης, ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Αρδάκτου και Κεραμέ, Αδαμάντιο Μυξάκη και Γιώργο Αλεβυζάκη, καθώς και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Βαγγέλη Σαβοργιννάκη  για την καθημερινή παρουσία και τη συμβολή τους κατά την εκτέλεση του έργου.

Αναλυτικά οι εργασίες οι οποίες προβλέπονται στην μελέτη του έργου:

  • Χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση των κλίσεων των οδών και τον καθαρισμό και διαμόρφωση πρανών.
  • Κατασκευή τεχνικών.
  • Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης μήκους 300 μέτρων και ύψους 1,5 μέτρων. 
  • Εξυγίανση τμημάτων του οδοστρώματος  και λιθορριπές σε βάθος 80cm.
  • Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου μήκους 3.000 μέτρων και στηθαίου ύψους 40εκ.
  • Αποξήλωση παλαιού ασφαλτικού τάπητα, οδοστρωσία από θραυστό υλικό και τοποθέτηση νέου ασφαλτικού τάπητα από την είσοδο Κεραμέ
  • Τοποθέτηση έξυπνων φωτιστικών στα σημεία: έξοδος Κεραμέ, είσοδος- έξοδος Αγαλιανού, διασταύρωση Αγίας Παρασκευής – Λιγκρών και στην είσοδο της Αγίας Παρασκευής.
  • Τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης οδού σε 58 σημεία.
  • Διαγράμμιση οδού