ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Με …ημερομηνία λήξης τα δωρεάν 50GB σε όποιον νέο από 15 – 17 ετών εμβολιαστεί

Δεν έχουν συμπληρωθεί καλά καλά 15 ημέρες από την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και ήδη μερικές από τις επικοινωνιακού τύπου εξαγγελίες του διαψεύδονται πανηγυρικά. Μετά τα 1.200 ευρώ που έγιναν… 100 ανά μήνα για 6 μήνες, έρχεται η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τα δωρεάν gigabyte προς τους έφηβους που θα εμβολιαστούν, η οποία περιλαμβάνει, τελικά, ημερομηνία λήξης!

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για την παροχή κουπονιού Freedom Pass/Data, το οποίο δίνει δωρεάν 50 GB για χρήση στο Διαδίκτυο σε όποιον νέο ηλικίας από 15 έως 17 ετών εμβολιαστεί μέχρι της 31 Δεκεμβρίου τουλάχιστον με την πρώτη δόση. Η εν λόγω ρύθμιση κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με ό, τι προβλέπει η τροπολογία, τα δωρεάν gigabytes χορηγούνται σε ανήλικους χρήστες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας ηλικίας 15 με 17 ετών που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου μέχρι την 31.12.2021.

«Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορονοϊού COVID-9, η απουσία του οποίου διαπιστώνεται με απόφαση του υπουργού Υγείας και σε κάθε περίπτωση για χρονικό διάσημα όχι πέραν της 31ης.12.2021, χορηγείται διευκόλυνση σε κάθε φυσικό πρόσωπο, ηλικίας 15 έως δεκαεπτά ετών, μέσω συστήματος επιταγών (voucher) που διατίθενται για τη χορήγηση από παρόχους κινητής τηλεφωνίας δωρεάν πακέτου δεδομένων 50GB (Freedom Pass/Data). Η ανωτέρω διευκόλυνση χορηγείται σε ανήλικους χρήστες συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας ηλικίας 15 έως 17 ετών που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου από τη θέση σε ισχύ του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά του κορονοϊού COVID-19 μέχρι και την 31η.12.2021» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τροπολογία.

Στην ίδια τροπολογία καθορίζεται και το νέο ύψος αμοιβής για κάθε εμβολιασμό. Σύμφωνα με τη ρύθμιση οι νέες αμοιβές καθορίζονται ως εξής:

Κατ’ οίκον, στο ποσό των 50 ευρώ, όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και 30 ευρώ για κάθε δόση όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο δύο δόσεων. Μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο ποσό ήταν 50 ευρώ ανεξαρτήτως αριθμού δόσεων εμβολίων.

Στο ιατρείο, στο ποσό των 20 ευρώ, όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο μιας δόσης και στο ποσό των 15 ευρώ για κάθε δόση, όταν ο εμβολιασμός διενεργείται με εμβόλιο δύο δόσεων. Σήμερα το εν λόγω ποσό ανερχόταν στα 20 ευρώ ανεξαρτήτως δόσεων εμβολίων.

Τέλος παρέχεται μέχρι 31/12/21 για λόγους υγείας και κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων η δυνατότητα σύναψης απευθείας αναθέσεων για αυτοδιαγνωστικά τεστ, παράτασης συμβάσεων προσωπικού ΙΔ.Ο.Χ που απασχολείται στους ΟΤΑ σύμφωνα με τον νόμο 4745/2020, παράτασης συμβάσεων προσωπικού καθαριότητας, απολύμανσης και φύλαξης των κτιρίων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.