Με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις στο “Χωριό του Άι Βασίλη” (Φώτο-Βίντεο)!

ai-vassili-xorio-2015

Τελικά η μαγεία των Χριστουγέννων κρυβόταν και φέτος στο 16ο Δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου όπου εκατοντάδες Ρεθυμνιώτες και μη, επισκέφτηκαν και φέτος το «Χωριό του Άι Βασίλη»!

Ο Άι Βασίλης φυσικά ήταν εκεί μαζί με τα Ξωτικά του, η Νεράιδα των Ευχών, η Χιονάτη με τους επτά νάνους, οι Πρόσκοποι, ενώ πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια με κατασκευές, κεραμική, ζαχαροπλαστική, βιωματικά εργαστήρια, κ.ά.

Εθελοντές διάβασαν παραμύθια για τα παιδιά, πραγματοποίησαν παραστάσεις καραγκιόζη, πρόβαλαν χριστουγεννιάτικες ταινίες και έπαιξαν παιχνίδια, ζωντανή μουσική, κ.ά. Πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δράσεις, βόλτες με πόνυ, ενώ παντού υπήρχαν γιορτινές λιχουδιές, περίπτερα για χριστουγεννιάτικο παζάρι και παραδοσιακό καφενείο!

Και ποιοι δεν πέρασαν από το 16ο Δημοτικό Σχολείο το περασμένο Σαββατοκύριακο;

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης Grant, η σχολή μπαλέτου της Ελίνας Παναρετάκη, το “Αερόστατο”, η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων, η Μαρία Τσουκνάκη από το κατArtι, οι “Δότες Ζωής”, ο Ιππικός Όμιλος Ρεθύμνου, ο Γιώργος Δαλαμβέλας από τις Μαργαρίτες (Κεραμείον), ο Βαγγέλης Συνολάκης με την Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνης, τα κορίτσια του ΟΠΕΡ, το Σχήμα Λόγου, ο DJ Black Jockey, το 3ο Νηπιαγωγείο Ατσιποπούλου, οι χορευτές του Ocean Fitness Center, o Όμιλος Αντισφαίρισης Ρεθύμνου, τα Metamorfosis Day Spa, η Μπάντα της Φιλαρμονικής Ρεθύμνου, ο Όμιλος Μουσικής του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης, οι χορευτές/τριες του Bailando Fuerte, ο DJ Γιώργος Νικολακάκης (Art FM), οι παίκτες και οι παράγοντες του Ρέθυμνο Cretan Kings, o λυράρης Τάσος Μπαγουράκης με το συγκρότημα του, ο Χάρης Αυγουστάκης με τις καταπληκτικές κρέπες του (Creperi Haris), το Ζαχαροπλαστείο Select με το καταπληκτικό συντριβάνι σοκολάτας και πολλοί πολλοί άλλοι!

Ο Παντελής Σπυριδάκης είχε αναλάβει την παρουσίαση των δρώμενων την 1η ημέρα των εκδηλώσεων, ενώ την 2η ημέρα τον ρόλο αυτό ανέλαβαν οι ακούραστοι δάσκαλοι του σχολείου!

Ο Κώστας Ρακιντζής με τους συνεργάτες του φρόντισε για την άψογη μουσική επένδυση του διημέρου που κορυφώθηκε με το μουσικό συγκρότημα από την Καστοριά που αγκάλιασε το «Χωριό του Άι Βασίλη» με ζωντανή παραδοσιακή μουσική!

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων υπήρχαν εκπρόσωποι των συλλόγων της “Ηλιαχτίδας”, “Δότες Ζωής” και “Όραμα Ελπίδας” που ενημέρωναν τους επισκέπτες για τις δράσεις τους!

Το διήμερο των εκδηλώσεων στήριξαν δεκάδες επιχειρήσεις και όχι μόνο, με την ευγενική χορηγία τους.

Το Rethemnos Live ήταν και φέτος ένας υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας για τις εκδηλώσεις του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου.

Και του χρόνου!