ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο η «2η Γιορτή Διαπολιτισμικότητας»

15 Σχολεία, 96 Εκπαιδευτικοί, 778 Μαθητές, πολλά μέλη της τοπικής κοινωνίας καθώς και επισκέπτες της πόλης συμμετείχαν  στη 2η Γιορτή Διαπολιτισμικότητας στο «Σπίτι του Πολιτισμού» και στην Πλατεία Μικρασιατών.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 η Εκπαιδευτική Εκδήλωση με τίτλο:  «2η Γιορτή Διαπολιτισμικότητας». Η Εκδήλωση  διοργανώθηκε  από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης, το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης, το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ρεθύμνου.

Η εκδήλωση με πολλές δράσεις ευαισθητοποίησης και δημιουργικότητας και κεντρικό άξονατις γεύσεις, τα αρώματα, τα παιχνίδια, τις παρουσιάσεις Προγραμμάτων & Δράσεων, τις μουσικές & τους χορούς στόχευε στην αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων, προάγοντας την αρμονική συνύπαρξη, με επίκεντρο την αλληλοαποδοχή, την αλληλεγγύη, τον αμοιβαίο σεβασμό και την επικοινωνία που είναι απαλλαγμένη από δογματισμούς και στερεότυπα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με τη λογική της κυκλικής συμμετοχής τις δράσεις που περιλαμβάνονταν στο Πρόγραμμα της εκδήλωσης. 

 Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κ. Μανούσος Μαραγκάκης, καλωσόρισε  τους συμμετέχοντες στις 09:30 στο Σπίτι του Πολιτισμού. Χαιρετισμό εκ μέρους του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου απηύθυνε ο Αιδεσιμολογιότατος  Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Σωκράτης. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε η κ. Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη,  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Την εκδήλωση συντόνισαν ο κ. Μανούσος Μαραγκάκης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, ο κ. Παναγιώτης Αντωνιάδης, Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου   η κ. Κερασία Πετρογιάννη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, η κ. Φλωρέττα Συκιώτη, Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, ο κ. Ιωάννης Μαρκαντές Διευθυντής του Πειραματικού Γυμνάσιου Ρεθύμνου Π.Κ, ο Γεώργιος Φωτεινάκης,  Διευθυντής του Πειραματικού Λυκείου Ρεθύμνου Π.Κ και ο Δημήτριος Κοτρώνης, Διευθυντής 1oυ Πειραματικού  Δημοτικού Σχολείου  Ρεθύμνου.

Η εκδήλωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Παρασκευή 05 Μαΐου 2023 και είχε αναβληθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αξίζουν Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς και στους /στις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν!