ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Δημόσιου ΙΕΚ Ρεθύμνου «Roads»

Με μεγάλη συμμετοχή και με δύο παρατάσεις ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Δημόσιου ΙΕΚ Ρεθύμνου «Roads» στο Σπίτι του Πολιτισμού .

Στην ημερίδα της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από την διοίκηση, τους εκπαιδευτές και τους καταρτιζόμενους μέρος του έργου που συντελέστηκε μέσα στην ακαδημαϊκή χρονιά:

  • Η οργάνωση και πραγματοποίηση του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Επαγγελματική Εκπαίδευση Και Κατάρτιση : Μορφώνοντας Νέες Δεξιότητες Μέσω Των Διεθνικών Αποκλίσεων» που περιλαμβάνει δυο ροές εκπαιδευομένων και μία ροή εκπαιδευτών στην Ευρώπη.
  • Η οργάνωση και πραγματοποίηση του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Η Συντήρηση Θρησκευτικής Κληρονομιάς ως Σύγχρονο Πεδίο Επαγγελματικής Εξέλιξης» που περιλαμβάνει 4 ροές προσωπικού στην Ευρώπη.
  • Η συμμετοχή προσωπικού στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Climate for Change and Social Inclusion» του οργανισμού EELI .
  • Η υποδοχή προσωπικού από την Τουρκία μέσω του προγράμματος Erasmus+ Mobility for Erasmus Accreditation in the field of Adult Education του οργανισμού ECTE.
  • Η συμμετοχή σε πανελλήνιες εκθέσεις και διαγωνισμούς στον τομέα του Χειροποίητου Κοσμήματος.
  • Η οργάνωση πανελλήνιας Ημέρας Καριέρας με τη συμμετοχή Δημοσίων ΙΕΚ και επιχειρήσεων στον τομέα της Φιλοξενίας από όλη τη χώρα.
  • Η οργάνωση διεθνούς ημέρας καριέρας με τη συμμετοχή Δημοσίων ΙΕΚ, Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο και επιχειρήσεων στον τομέα της Φιλοξενίας από την Ελλάδα.
  • Το πρόγραμμα Φυσιολατρικές Πολιτισμικές Διαδρομές Δήμου Ρεθύμνου από τους καταρτιζόμενους μας Συνοδούς Βουνού σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνου.
  • Τις δράσεις της ειδικότητας Βοηθός Εργοθεραπείας.

Στην μεγάλη έκθεση έργων που αναπτύχθηκε στους χώρους του Σπιτιού του Πολιτισμού έκθεσαν τα έργα τους οι ειδικότητες «Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης», «Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος», «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων», «Τέχνη Φωτογραφίας», «Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων».

Δράσεις ανέπτυξαν οι ειδικότητες «Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής», «Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης», «Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης», «Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής» και «Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας».

Ευχαριστούμε το Δήμο Ρεθύμνης και τον  Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ψηφιακού Μετασχηματισμού και  Κυκλοφοριακών Θεμάτων Θωμά Κρεβετζάκη, για την παραχώρηση του χώρου Σπίτι του Πολιτισμού και τις επάλληλες παρατάσεις στην έκθεση μας που μας παραχώρησε άμεσα.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρινάκη, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας και Εθελοντισμού Πέπη Μπιρλιράκη, τον εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Αθλητισμού Δημήτρη Λαχνιδάκη για την παρουσία τους και την ενεργή ενίσχυση των καταρτιζόμενων και των προσπαθειών τους.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και το Τμήμα Πολιτισμού & Αθλητισμού για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση.

Ευχαριστούμε τη φωτογράφο Καλλιάνη Τόνια για τη Μεγάλη χορηγία των υπηρεσιών μαγνητοσκόπησης και τη φωτογράφο Μυρσίνη Γαλλιού για τη Μεγάλη χορηγία των υπηρεσιών φωτογράφισης της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε τα Super Markets Παπαδάκης, SYNKA,  τα καταστήματα Χατζάκης , ΜΑΧ. Αντώνης Φραγγεδάκης ,  Μπαχάρι, ORNELA BEAUTY, τα Κουκλάκια για τη δωρεά προϊόντων για τις ανάγκες των τμημάτων και των δράσεων που ανέπτυξαν στην εκδήλωση του ΔΙΕΚ Ρεθύμνου ROADS”.