ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Με rapid test 48 ωρών θα μπαίνουν οι ανήλικοι (12-17) στους κλειστούς χώρους εστίασης

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που ξεκαθαρίζει πώς θα εισέρχονται σε καταστήματα εστίθασης ανήλικοι που δεν έχουν εμβολιαστεί. Αναλυτικά τι θα ισχύει.

Λύση στο αλαλούμ που είχε δημιουργηθεί σχετικά με το πώς οικογένειες με παιδιά θα πηγαίνουν σε καταστήματα εστίασης δίνει το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε, σχετικά με τα μέτρα διαχωρισμού εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.ADVERTISING

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, οι ανήλικοι 12-17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν με την επίδειξη αρνητικού rapid test 48 ωρών να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης.

Το μέτρο αφορά σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια, όπου από χθες Δευτέρα όσοι θέλουν να μπουν θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.

Όσον αφορά στους ανήλικους 5-11 ετών, για την είσοδό τους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, θα μπορούν να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.