ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Με τη συμμετοχή χιλιάδων επισκεπτών ολοκληρώθηκε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2019! [φώτο-βίντεο]

Με τη συμμετοχή χιλιάδων καρναβαλιστών και επισκεπτών από την Ελλάδα, την υπόλοιπη Κρήτη και το εξωτερικό, ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή του Ρεθύμνου, το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι.

Τριάντα οχτώ ομάδες με ευφάνταστα άρματα, στολές και χορευτικές φιγούρες, και πάνω από 15.000 ένστολοι της καλής διάθεσης και της σύμπνοιας στη συμμετοχή της αλήθειας όπως λένε για τη ζωή αλλά και του Χορού στο Χώρο και το Χρόνο, όπως ήταν το φετινό σύνθημα, ξεσήκωσαν την πόλη και χειροκρότησαν το φευγιό του Βασιλιά Καρνάβαλου μέσα σε τυμπανοκρουσίες και λαμπερά καπνογόνα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους όχι σε ένα χρόνο αλλά το φθινόπωρο οπότε και θα ξεκινήσουν πάλι τις ετοιμασίες τους για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2020.

Έξυπνα μηνύματα, σάτιρα για τα τεκταινόμενα, την πολιτική, την οικονομική κρίση, τις εκλογές, τραγούδια με νόημα αλλά και στολές που ανέδειξαν τη δημιουργικότητα των ομάδων και των συμμετεχόντων, βοήθησαν στην εκτόξευση του κεφιού. Τοπικοί άρχοντες, αυτοδιοίκηση, περιφέρεια, επιχειρηματίες, αλλά και μαθητές μαζί με τους φοιτητές συμμετείχαν στην έκρηξη της τελευταίας ημέρας της Αποκριάς λίγες ώρες πριν η Καθαρή Δευτέρα και τα Κούλουμα υποδείξουν την πορεία προς το άγιο Πάσχα μέσω της Σαρακοστής.

https://www.facebook.com/atlastv.gr/videos/369675840553917/
https://www.facebook.com/atlastv.gr/videos/849647648703969/
https://www.facebook.com/atlastv.gr/videos/436597417099212/

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που βρέθηκε στο Ρέθυμνο αλλά και όλους όσους βοήθησαν και φέτος να γίνει πραγματικότητα το φετινό καρναβάλι ως μία συνέχεια της ιστορίας της πόλης του νομού της Κρήτης.

«Η δικιά σας παρουσία δηλώνει αυτό που νιώθετε μία αισιόδοξη άποψη για τη ζωή και μία πίστη ότι θα ξεπεράσουμε τα δύσκολα όπως επίσης δηλώνεται όλοι εσείς την απόλυτη εκτίμηση σε αυτό που κάνουν κάθε χρόνο χιλιάδες καρναβαλιστές που εξελίσσουν αυτό το θεσμό και τον κάνουν να είναι κορυφαίος σε όλη την Ελλάδα», είπε ο κ. Μαρινάκης, ενώ η κα Πέπη Μπιρλιράκη, αρμόδια αντιδήμαρχος και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής επιμένει ότι το ραντεβού για τις απόκριες πρέπει να είναι κάθε χρόνο στο Ρέθυμνο.