ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με την «Ολεάννα» του Ντέηβιντ Μάμετ και συνεχή sold out συνεχίζεται το Φεστιβάλ Αντίβαρο!

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο με έκτακτη παράσταση για την «Τουρκομερίτισσα» με την Ελένη Ουζουνίδου, το 9ο Φεστιβάλ Αντίβαρο συνεχίζεται το ερχόμενο Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου με την «Ολεάννα» του Ντέηβιντ Μάμετ.

Η παράσταση αυτή έρχεται από τη Θεσσαλονίκη αφού παρουσιάστηκε για μεγάλο διάστημα εκεί, κυρίως στο Θέατρο Τ, όπου εισέπραξε πολύ θετικά σχόλια κυρίως από το νεανικό κοινό. Η παράσταση με το δημοφιλέστατο έργο του Ντέηβιντ Μάμετ, που μιλάει για την ιδιότυπη σχέση ενός πανεπιστημιακού καθηγητή και μιας φοιτήτριας, ξεκίνησε ακριβώς μέσα σε χώρους σαν αυτούς που περιγράφει το έργο, μέσα στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η σκηνοθεσία είναι της Μυρσίνης Καρματζόγλου, το σκηνικό και τα κοστούμια της Εύας Σουγιουλτζή, οι φωτισμοί του Γιώργου Μιχαλάκου, ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Γιάννης Μαυρόπουλος και Βικτωρία Παπαδοπούλου – Σισκοπούλου.

Αμέσως μετά, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου ακολουθεί μια παράσταση για τη μητέρα του εθνικού μας ποιητή: Αγγελική Νίκλη Σολωμού, η διάφανη, είναι ο τίτλος της σχετικής παράστασης που σκηνοθέτησε ο Περικλής Μοσχολιδάκης και παίζεται για τέταρτη χρονιά στην Αθήνα.

Παράλληλα συνεχίζονται εντατικά οι δοκιμές για τον Βόυτσεκ του Γκέοργκ Μπύχνερ που παρουσιάζει η ομάδα Αντίβαρο από τις 24 ως τις 28 Απριλίου, ενώ μετά το Πάσχα προστέθηκε άλλη μια παράσταση. Πρόκειται για Το αμάρτημα της μητρός μου του Γεωργίου Βιζυηνού που θα παρουσιάσει το Σάββατο  11 και την Κυριακή 12 Μαΐου ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος. 

Το Φεστιβάλ Αντίβαρο θα ολοκληρώσει τις εκδηλώσεις του τον Μάιο. Το Σάββατο  18 Μαΐου επιστρέφει στο θεατράκι της οδού Κριτοβουλίδου ο Haig Yazdjian για να συμπράξει με τον Ζαχάρη Σπυριδάκη και τον Γιάννη Παπατζανή, ενώ την Κυριακή 19 Μαΐου έρχεται για πρώτη φορά ο Ross Daly με την Κέλυ Θωμά και την Ζωή Παπαδαντωνάκη για μια μυσταγωγική συναυλία στον πιο ατμοσφαιρικό χώρο της πόλης.

Η τιμή για κάθε ένα από τα παραπάνω θεάματα παραμένει στα 10 Ευρώ (μειωμένο 8 Ευρώ) και η ώρα έναρξης είναι σταθερά στις 9μμ. Κρατήσεις γίνονται στο τηλέφωνο 6988399325

Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Κράτηση εισιτηρίων γίνεται στο 6988399325. Η τιμή τους παραμένει σταθερή από την πρώτη χρονιά ίδρυσης του Φεστιβάλ στα 10 και 8 Ευρώ, ενώ διατίθεται και κάρτα διαρκείας για όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ στην τιμή των 50 και 40 ευρώ αντίστοιχα.

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21.00, στο θέατρο Αντίβαρο στην οδό Κριτοβουλίδου 15-17.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου