ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με την όπερα “Λα Τραβιάτα” συνεχίζεται το πρόγραμμα “The Met: Live in HD”

Το Ρέθυμνο συνεχίζει τις μεταδόσεις του βραβευμένου προγράμματος “THE MET: LIVE IN HD”, με την περίφημη όπερα του GIUSEPPE VERDI “Λα Τραβιάτα” σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, στις 19:55.

Η Sonya Yoncheva ερμηνεύει μοναδικά τον απαιτητικό ρόλο της καταδικασμένης εταίρας Βιολέτας Βαλερύ, για πρώτη φορά στη σκηνή της “Met: Live in HD”.

Μαζί της ο ανερχόμενος τενόρος Michael Fabiano στον ρόλο του εραστή της, Αλφρέντο. Ο Thomas Hampson ερμηνεύει έναν από τους πιο φημισμένους του ρόλους στη Met, τον Τζιόρτζιο Ζερμόν, πατέρα του Αλφρέντο. Η αφαιρετική σκηνοθεσία του Willy Decker μας καθηλώνει, ενώ η διεύθυνση ορχήστρας είναι του μαέστρου της Όπερας του Σαν Φρανσίσκο, Nicola Luisotti.

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές όπερες του Giuseppe Verdi, η οποία έκανε πρεμιέρα στην Βενετία το 1853 ως μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες κυρίως λόγω του τολμηρού και αντισυμβατικού θέματος στο οποίο αναφέρεται, δηλαδή τον έρωτα ενός γόνου καλής οικογένειας με μια εταίρα. Μια γκάμα από πασίγνωστες άριες και ντουέτα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στην «ΛΑ ΤΡΑΒΙΑΤΑ», μεταξύ αυτών τα “Libiamo”, “Sempre Libera”, “O mio rimorso” και άλλα αριστουργήματα.

Μπορείτε να απολαύσετε την όπερα «ΛΑ ΤΡΑΒΙΑΤΑ» σε ζωντανή μετάδοση από το Lincoln Center της Metropolitan Opera σε μια από τις αίθουσες προβολής της Met σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι συνεργαζόμενες αίθουσες του δικτύου του Ομίλου ANTENNA καλύπτουν γεωγραφικά όλη την επικράτεια και αποτελούν τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού σε κάθε πόλη. Το δίκτυο του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ καλωσορίζει τις 2 νέες αίθουσες που θα προβάλουν τις μοναδικές παραστάσεις της Met, το Cine «ΜΥΛΟΣ» στα Τρίκαλα και το Cine «ΦΩΣΚΟΛΟΣ» στην Ζάκυνθο.

Η παράσταση θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, στις 19:55. 

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, Δευτέρα – Παρασκευή  από την Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. (Αρκαδίου 48-50) και ώρες 9:00-14:00

Οι τιμές των εισιτηρίων της Met Opera είναι: Φοιτητές/Άνεργοι/Παιδιά: 10€, Γενική είσοδος: 15€

Traviata_2782-s

Το Ρέθυμνο συμμετέχει στη σεζόν 2016-2017 με τις εξής επιλεγμένες παραστάσεις:

Wolfgang Amadeus Mozart ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ
25 Μαρτίου 2017 – ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ HD
Ο κορυφαίος James Levine διευθύνει μια σπάνια αναβίωση στη Met της όπερας «Ιδομενέας» του Mozart, που διαδραματίζεται μετά τον Τρωικό Πόλεμο. Η κλασική σκηνοθεσία του Jean-Pierre Ponnelle που επαναλαμβάνεται για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, παρουσιάζει τον τενόρο Matthew Polenzani στον ομώνυμο ρόλο. Η διανομή περιλαμβάνει επίσης την Elza van den Heever ως Ηλέκτρα, τη Nadine Sierra ως Ιλιάδα, την Alice Coote ως Ιδάμανθη και τον Alan Opie ως Αρβάκη.

Pyotr Tchaikovsky  ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΝΙΕΓΚΙΝ
22 Απριλίου 2017
Η Anna Netrebko επαναλαμβάνει μια από τις πιο φημισμένες ερμηνείες της στον ρόλο της Τατιάνας, της αφελούς ηρωίδας της όπερας του Tchaikovsky, που βασίζεται στο κλασικό μυθιστόρημα του Pushkin. Ο Dmitri Hvorostovsky πρωταγωνιστεί ως ο ομώνυμος χαρακτήρας που απορρίπτει τον έρωτα της Τατιάνας. Ο Robin Ticciati, Μουσικός Διευθυντής της Glyndebourne Festival Opera, διευθύνει την αναβίωση της σκηνοθεσίας της Deborah Warner. Ο Alexey Dolgov ερμηνεύει τον Λένσκι, τον φίλο του Ονιέγκιν που γίνεται αντίζηλος, ενώ η Elena Maximova την αδερφή της Τατιάνας,  Όλγα και ο Štefan Kocán τον Πρίγκιπας Γκρεμίν.

δείτε που είναι το Σπίτι του Πολιτισμού

Ρέθυμνο 74100, Ελλάς