ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου συναντήθηκε το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλλήλων

Την 24-2-2022, στο πλαίσιο συνεργασίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλλήλων Νόμου Ρεθύμνου, με φορείς και Δημόσιους λειτουργούς, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου και του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Μαρινάκη Γεώργιου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε ο ρόλος και η προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινωνικό σύνολο, διαχρονικά αλλά και σήμερα, στους δύσκολους κατά κοινή ομολογία καιρούς που διανύουμε, καθώς και η αγαστή συνεργασία της Υπηρεσίας μας και της Ένωσης μας, με τον Δήμο Ρεθύμνου για το κοινό καλό του τόπου.

Από πλευράς μας και σε συνέχεια των ανωτέρω, έγινε ιδιαίτερη αναφορά και χαιρετήσαμε, τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο κ. Δήμαρχος και ο Δήμος, στις εξελίξεις που αφορούν την ανέγερση, του πολυπόθητου, Νέου Αστυνομικού Μεγάρου, ενός Δημόσιου κτιρίου, το οποίο θα παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες του Ρεθύμνου. Ο κ. Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την προσπάθεια μας αυτή, προβαίνοντας άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτηθεί, ενώ μας διαβεβαίωσε ότι, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπογραφούν οι σχετικές συμβολαιογραφικές πράξεις, ώστε να εκδοθεί η οικοδομική άδεια, προκειμένου το έργο να δημοπρατηθεί εντός του έτους.

Επίσης εκφράσαμε στον κ. Δήμαρχο την πρόθεση μας και την προσπάθεια που καταβάλλουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, για αναζήτηση χώρου προκειμένου να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός για τα τέκνα του Αστυνομικού Προσωπικού Ρεθύμνου, καθώς στο συγκεκριμένο θέμα οι συνάδελφοι μας αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς δεν μπορούν να απορροφηθούν από τις υπάρχουσες δομές. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Έλληνας Αστυνομικός εργάζεται ανά βάρδιες, που καλύπτουν όλο το 24ωρο και πολλές φορές μακριά από το οικογενειακό του περιβάλλον και τον τόπο καταγωγής του, με ότι συνεπάγεται αυτό όσον αφορά τις δυνατότητες που έχει για την φύλαξη των ανήλικων τέκνων του, ενώ βρίσκεται σε υπηρεσία. Ο κ. Δήμαρχος αναγνωρίζοντας το πρόβλημα μας, δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Ρεθύμνου θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες μελέτες και ενέργειες, το αμέσως επόμενο διάστημα και σε παράλληλο χρόνο με την διαδικασία Ανέγερσης του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου, ώστε κατά την μετεγκατάσταση των Αστυνομικών Υπηρεσιών, το παρόν κτίριο – χώρος να αξιοποιηθεί και διαμορφωθεί άμεσα, σε δομές κοινής ωφελείας, ήτοι σε Παιδικό Σταθμό για τα τέκνα του Αστυνομικού Προσωπικού, Λέσχη και εντευκτήριο.

Τέλος τέθηκε το σοβαρό πρόβλημα σε χώρους στάθμευσης που αντιμετωπίζει το παρόν κτίριο όπου στεγάζονται οι Αστυνομικές Υπηρεσίες και ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδό όπου η πόλη ξεχειλίζει από τουρισμό. Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημα και συμφωνήσαμε ότι τις επόμενες μέρες και σε συνεννόηση με την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου θα επανέλθουμε προκειμένου να βρεθεί λύση.

Ευχαριστήσαμε τον κ. Δήμαρχο για την κατανόηση και έμπρακτη στήριξη που έδειξε στα δίκαια αιτήματα μας, άλλωστε σκοπός μας είναι: – να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με Φορείς και Δημόσιους Λειτουργούς για το καλό του τόπου, να αναδεικνύουμε τα προβλήματα που ταλανίζουν τους συναδέλφους μας, προς εξεύρεση λύσης, ώστε να εκτελούν τα καθήκοντα τους, με αξιοπρέπεια και σε ανθρώπινο εργασιακό περιβάλλον, ως προβλέπεται, παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες του Ρεθύμνου,