ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Με τον βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη συναντήθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γενικών – Οικογενειακών Ιατρών ΠΦΥ ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γενικών – Οικογενειακών Ιατρών ΠΦΥ ΕΣΥ νομού Ρεθύμνης στα πλαίσια επαφών με θεσμικούς Φορείς του νομού, πραγματοποίησε συνάντηση το Σάββατο 22.01.2022 με τον Υπουργό και βουλευτή ΝΔ του νομού Ρεθύμνης κο Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ανταλλάχθησαν ευχές Υγείας, Αισιοδοξίας και Προόδου για το νέο Έτος και αναπτύχθηκε συζήτηση επί των κρίσιμων ζητημάτων που άπτονται της ενδυνάμωσης των υγειονομικών δομών και της ενίσχυσης του δημόσιου Συστήματος Υγείας του νομού, με ειδική μνεία στην δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία και στον πρωταγωνιστικό ρόλο που επιτελεί στην μάχη για την καταπολέμηση της πανδημίας. Έχει αποδειχθεί και από τη Διεθνή εμπειρία ότι ο ρόλος της δημόσιας ΠΦΥ, ως βασικός πυλώνας των ανεπτυγμένων Συστημάτων Υγείας, είναι καθοριστικός στην υγειονομική θωράκιση καθώς αποτελεί το ανάχωμα για να μην συρρέουν τα περιστατικά στα νοσοκομεία, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρησή τους. Η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή παρακολούθηση και φροντίδα του ασθενή κατά τα πρώτα κρίσιμα στάδια της λοίμωξης είναι καθοριστική για να αποτραπούν οι σοβαρές επιπλοκές της νόσου Covid-19 αλλά και των χρόνιων νοσημάτων, γεγονός που αποτελεί ισχυρό κίνητρο στην συλλογική προσπάθεια αναβάθμισης και ισχυροποίησης της.

Σε εκτενή ενημέρωση προχώρησε ο Πρόεδρος κος Κων/νος Χλιβερός και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κα Μαρία Αντωνοπούλου και κα Χρυσή Δασκαλάκη για την πορεία της πανδημίας και την δύσκολη μάχη που με προθυμία και αυταπάρνηση δίνουν οι Γενικοί-Οικογενειακοί Ιατροί των Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας του νομού ενάντια στον αόρατο εχθρό, τη διενέργεια test Covid-19, την εξέλιξη των εμβολιασμών Covid-19 στις δημόσιες Πρωτοβάθμιες δομές υγείας αλλά και κατ΄οίκον από τους Γενικούς-Οικογενειακούς Ιατρούς των περιοχών ευθύνης τους και κατατέθησαν επίκαιρες προτάσεις βελτίωσης (άνοιγμα παιδιατρικών εμβολιαστικών γραμμών στα Κέντρα Υγείας του νομού κ.α.) και απλοποίησης της διαδικασίας προγραμματισμού των ραντεβού από τους πολίτες (προσέλευση για εμβολιασμό με ΑΜΚΑ και αστυνομική ταυτότητα κ.α.).

Μέσα από έναν ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε διαπιστώθηκε, για μία ακόμα φορά, η αναγκαιότητα εντατικοποίησης των συνεργικών προσπαθειών με στόχο την άμεση επίλυση των προβλημάτων ενοποίησης, στελέχωσης, εξοπλισμού και υποδομών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον αστικό ιστό (Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ρεθύμνου) αλλά και στην ενδοχώρα για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας φροντίδας και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων.

Το αμείωτο ενδιαφέρον, η θετική και άμεση πάντα ανταπόκριση του Υπουργού κου Γ. Κεφαλογιάννη μας γεμίζει αισιοδοξία και μας δίνει τη βεβαιότητα ενός σταθερού συμμάχου και αρωγού επί των θεμάτων που απασχολούν την δημόσια ΠΦΥ του νομού προκειμένου τάχιστα να βρίσκονται υλοποιήσιμες και αποτελεσματικές λύσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γενικών-Οικογενειακών Ιατρών
Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΕΣΥ Ρεθύμνου