Μεγάλη η συμμετοχή στο 41ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ρέθυμνο

Μαζική ήταν η προεκλογική συγκέντρωση της ΤΟ Ρεθύμνου του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, την Κυριακή, 13 Σεπτέμβρη, στην Πλατεία Μικρασιατών, στο Ρέθυμνο.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τα μουσικά συγκροτήματα «Psycho Fish» και «Δρομείς». Η συμμετοχή της νεολαίας ήδη από την έναρξη του προγράμματος ήταν μεγάλη. Το φετινό Φεστιβάλ, λόγω των πολιτικών εξελίξεων ήταν ενταγμένο στην προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ. Μετά την έναρξη του φεστιβάλ με τα μουσικά συγκροτήματα, ακολούθησε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση από τον Νίκο Μανουσάκη, μέλος του ΓΠ Κρήτης του ΚΚΕ και Επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο Ρέθυμνο.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το ΚΚΕ απευθύνεται ιδιαίτερα σ’ εσάς που τα δοκιμάσατε όλα, όλες τις κυβερνήσεις διαχείρισης, αυτοδύναμες και συνεργασίας, “κεντροδεξιές”, “κεντροαριστερές”, “αριστερές” και είδατε το ένα μνημόνιο να προστίθεται στο άλλο. Σ’ εσάς που παλιότερα, ίσως ευκαιριακά, επιλέξατε το ΚΚΕ, αλλά στη συνέχεια προτιμήσατε μια πιο άμεση, όπως σας φάνηκε, πολιτική λύση».

Επισήμανε ακόμα ότι «η ψήφος στο ΚΚΕ θα δυναμώσει τη λαϊκή αντίσταση σε κάθε αντιλαϊκή συμφωνία και νόμο, σε κάθε κυβέρνηση αντιλαϊκής διαχείρισης, σε κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία κρατών, όπως η ΕΕ.

Για να πάρει ο λαός την ιδιοκτησία του πλούτου και την εξουσία στα δικά του χέρια. Αυτός είναι ο δικός μας “μονόδρομος” και σ’ αυτόν το δρόμο μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα, να διεκδικήσουμε βελτίωση της ζωής μας.

Απορρίψτε τα νέα απατηλά διλήμματα. Τα άλλα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, αφού ψήφισαν μαζί τα βάρβαρα μέτρα του 3ου Μνημονίου, τώρα ανταγωνίζονται για το ποιος θα τα εφαρμόσει δήθεν “καλύτερα” για το λαό. Όλοι, ανεξάρτητα με το τι λένε προεκλογικά, είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν σε μια νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση συνεργασίας.

Μην τους δώσετε το δικαίωμα, με την ψήφο σας, να πουν ότι ο λαός συναινεί στο σφαγιασμό του, ότι τα μνημόνια διαρκείας είναι ”μονόδρομος”. Μην εμπιστεύεστε τις νέες κάλπικες υποσχέσεις για τα “παράλληλα προγράμματα”, τα αντισταθμιστικά μέτρα, τα αναπτυξιακά πακέτα, τη ρύθμιση του χρέους».

Σχετικά με την πρόταση του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων – αποδέσμευση από την ΕΕ – μονομερή διαγραφή του χρέους υπογράμμισε ότι είναι η μοναδική ρεαλιστική και ελπιδοφόρα πρόταση. Όπως ανέφερε:

«Η πραγματοποίηση αυτού του δρόμου εξαρτάται από τη λαϊκή θέληση, περνά απαραίτητα από τη συσπείρωση με το ΚΚΕ(…) Υπάρχει τρόπος και σχεδιασμός για να γίνει πράξη η πρότασή μας και να μπορέσει ο εργαζόμενος λαός να ζήσει καλύτερα, όπως του αξίζει σήμερα, με βάση τις δυνατότητες που έχει η κοινωνία. Κι αυτός ο δρόμος περνά μέσα από τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, που θα αγωνίζεται ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και θα έχει σταθερή πυξίδα την πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό».

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με Κρητικό γλέντι με τον Γιώργη Μανωλιούδη, τον Γιώργο Χαλκιαδάκη τον Κυριάκο Σταυριανουδάκη και το συγκρότημα τους, όπου με πολύ κέφι και χορό ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή στην πόλη, με σύνθημα «Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές και ας είναι οι θυσίες μας βαριές!».