ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Μεγάλη η συμμετοχή στην κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο η μεγάλη κινητοποίηση εκατοντάδων πολιτών, συλλόγων και φορέων που διεκδικούν την αναβάθμιση του νοσοκομείου Ρεθύμνου και την στελέχωση του με τον απαραίτητο αριθμό προσωπικού, αλλά και συνολικά αναβάθμιση όλων των δημόσιων δομών υγείας του νομού.

Η μεγάλη κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με μία ανθρώπινη αλυσίδα που σχηματίστηκε συμβολικά από τους διαδηλωτές, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα.

Τ.Ε. Ρεθύμνου του ΚΚΕ: «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το Νοσοκομείο και να υπερασπιστεί την Δημόσια και Δωρεάν Υγεία!»

Η ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ χαιρετίζει τους μαχόμενους υγειονομικούς, τους εκατοντάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους , τους νεολαίους και τις γυναίκες που πήραν μέρος στην αποψινή μεγάλη διαδήλωση, για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας, ενάντια στην συνεχή υποβάθμιση του Γ.Ν.Ρ.

Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο επιβεβαιώνει ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε κανένα σωτήρα! Επιβεβαιώνει το σύνθημα ότι «ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!». Το μέγεθος της αποψινής διαδήλωσης γεννάει ελπίδα και ταυτόχρονα νέα καθήκοντα για την συνέχιση του αγώνα.
Μόνο το εργατικό, το λαϊκό κίνημα μπορεί, να βάλει εμπόδια στην πολιτική μετατροπής της υγείας σε πανάκριβο εμπόρευμα και όχι όλοι όσοι έχουν ευθύνη, με την πολιτική που ακολουθούν, για την σημερινή κατάσταση.

Ο Ρεθυμιώτικος λαός δεν μπορεί να συνεχίσει να περιμένει, από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τοπικών παραγόντων, βουλευτών κ.α. από την δήθεν σύμπραξη θεσμών για την διάσωση του νοσοκομείου. Δεν μπορεί να περιμένει τους «μεσσίες» της κυβερνητικής εναλλαγής. Έχουν αποδείξει με την στάση τους ότι συμπράττουν και συμφωνούν μόνο όταν είναι να «ταΐσουν» τα κοράκια της ιδιωτικής Υγείας, που είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από αυτή την κατάσταση.

Το ΚΚΕ απευθύνεται πλατιά στην εργατική τάξη και το λαό. Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα των σωματείων, των άλλων φορέων διεκδικεί:

  • Πλήρη στελέχωση όλων των τμημάτων του νοσοκομείου Ρεθύμνου , με μόνιμο προσωπικό, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
  • Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των υγειονομικών, μισθολογικών και εργασιακών. Να αποδοθούν όλες οι άδειες, να αυξηθούν οι μισθοί, να ενταχθούν στα ΒΑΕ.
  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), των Κέντρων Υγείας στην επαρχία και στην πόλη, την ΤΟΜΥ με όλο το απαραίτητο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να αποσυμπιέζεται το νοσοκομείο από περιστατικά που δεν χρίζουν δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Καμιά σκέψη για μετακίνηση γιατρών από τα ΚΥ.
    Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ καλεί σε συμπόρευση και ανυποχώρητο αγώνα με ορίζοντα την πραγματική λύση που αποτελεί: Η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, με την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας που θα έχει ως κριτήριο την πλήρη και απολύτως δωρεάν πρόληψη, περίθαλψη, αποκατάσταση της υγείας του λαού. Σε μια σχεδιασμένη ανάπτυξη της οικονομίας που θα καθορίζεται και θα ελέγχεται από μια γνήσια λαϊκή – εργατική εξουσία – διακυβέρνηση της χώρας