ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση του Νοσοκομείου στο Ρέθυμνο

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, ετοιμάζεται ένα μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση των δομών δημόσιας υγείας και τη στήριξη των υγειονομικών που εργάζονται σε αυτές.

Κυρίως όμως είναι μια πορεία για τη διάσωση της αξιοπρέπειας μας και τη στήριξη του κοινωνικού συνόλου.

Τόπος που δεν ενδιαφέρεται για τις δομές και υπηρεσίες υγείας του, καθώς και για τους ανθρώπους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτές, είναι ένας καταδικασμένος τόπος, όση ανάπτυξη και αν μας προωθούν ή μας τάζουν. Στο Ρέθυμνο η κατάσταση είναι τραγική με το νοσοκομείο να μετατρέπεται σε κέντρο υγείας και το υγειονομικό προσωπικό να ωθείται σε εξάντληση και σε παραιτήσεις.

Η κατάσταση είναι πλέον πολύ σοβαρή και γνωστή σε ένα μεγάλο βαθμό. Η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας οδηγεί στην έμμεση ή άμεση ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών δημιουργώντας συνθήκες αποκλεισμού στη περίθαλψη. Η λογική της αγοράς στην υγεία μπορεί φαινομενικά νατσακίζει τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα αλλά στο τέλος της ημέρας επηρεάζει τους πάντες. Οι ιατρικές αποφάσεις δεν μπορούν να επηρεάζονται από το κόστος, οι ζωές μας δεν είναι μετρήσιμες.

Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες και ανοχή. Η κοινωνία βράζει. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και η αδιαφορία των θεσμών στο πρόσωπό τους είναι κοροϊδία για όλη τη κοινωνία. Η πρόσβαση στην περίθαλψη αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα που είναι πληρωμένο με τους φόρους μας, δεν είναι προνόμιο για λίγους. 

Όλοι και όλες στο δρόμο.  Την Πέμπτη 22/2 να βουλιάξει το Ρέθυμνο γιατί δεν είναι δεδομένη αυτή η κατρακύλα αν εμείς στην πράξη ξεσηκωθούμε. Η αλυσίδα που φτιάχνουμε γύρω από το ΕΣΥ όλο και μεγαλώνει.  

Η αλληλεγγύη το φάρμακό μας!

«Συντονιστικού Ρεθύμνου για τη δημόσια υγεία»