ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέλαμπες: Δωρεάν εργαστήρι θεάτρου για παιδιά και εφήβους από τους nomades artcore

Καλλιτεχνικό Εφηβικό Εργαστήριο eco drama/ ο άνθρωπος που *
Τήνος – Σύρος – Χανιά – Ρέθυμνο από τους nomades artcore

βασισμένο στο διήγημα του J.Giono ‘ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα’

Με αφορμή το διήγημα του J. Giono, που έχει εμπνεύσει χιλιάδες κόσμου, σχεδιάσαμε ένα θεατρικό εργαστήριο για παιδιά και εφήβους, με στόχο να αναζητήσουμε τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της κάθε περιοχής και μέσα από τεχνικές του θεάτρου να δημιουργήσουμε νέους ήρωες που θα μπορούσαν με τη στάση τους να αλλάξουν την λειτουργία του τόπου τους.

Και σε αυτό το εργαστήριο της ομάδας  nomadesartcore, τέχνες από διαφορετικά πεδία θα συνυπάρχουν ώστε να δημιουργηθεί στους συμμετέχοντες ένα ολόκληρο σύμπαν που να απαντά στα ερωτήματα που θα δημιουργούνται. Στόχος είναι να μπορούν να παρατηρούν το αποτύπωμα του ανθρώπου πάνω στη φύση, τόσο μέσα από την αλλοίωση όσο και μέσα από την ανάπλαση του γεωφυσικού τοπίου.

Θέλουμε να είναι μια αφορμή τα παιδιά να αισθανθούν πως σε κάθε πρόβλημα υπάρχει μια λύση. Μια λύση που ο καθένας μας την κρύβει μέσα του. Το μόνο που χρειάζεται είναι να την ανακαλύψει, να την εμπιστευτεί και να την κάνει πράξη όπως ακριβώς και “ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα” που κατάφερε μέσα σε λίγες δεκαετίες να ανατρέψει τον φαύλο κύκλο της ερημοποίησης, να εμπνεύσει χιλιάδες κόσμου και να δημιουργήσει κάτι με απέραντη υπομονή και επιμονή. Κάτι που δικαίωσε την ύπαρξή του.

Συντονιστές – Εμψυχωτές:  Γιάννης Σιούτης, Πέτρος Ρούσσος, Κωνσταντίνα Γιασεμίδου

ΡΕΘΥΜΝΟ
14 – 15 – 16 Οκτωβρίου
Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Μελάμπων
Ημερομηνίες και Ώρες:
Παρ: 18:00 – 21:00 |  Σαβ.: 16:00 – 19:00  |  Κυρ.: 11:00 – 14:00
Απευθύνεται σε παιδιά 10 – 18 ετών
Περιορισμένος Αριθμός Συμμετεχόντων
Συμμετοχή δωρεάν
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων
Πληροφορίες  – Συμμετοχές: 6949745793

Σε συνδιοργάνωση με τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ  ΣΥΛΛΟΓΟ  ΜΕΛΑΜΠΩΝ  “ ΤΟ ΣΑΝΤΑΛΙ”

Το εργαστήριο πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Οι [nomades artcore], είναι μια καλλιτεχνική ομάδα, που ερευνά τη σχέση του θεάτρου με την κοινωνία, τον άνθρωπο και με τις άλλες μορφές τέχνης. Οι βασικοί άξονες που κινείται είναι το βίωμα, το φυσικό τοπίο, η συμμετοχή και η σύνθεση. Έχει πραγματοποιήσει θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα, συμμετοχικά projects, παραστάσεις χορού και εικαστικές δράσεις, όπως επίσης έχει δημιουργήσει πολλά εκπαιδευτικά και ερευνητικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, με στην υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με Δήμους, Περιφέρειες και συλλόγους ανά την Ελλάδα.

Στην πορεία της η ομάδα, έχει εμπνεύσει και συσπειρώσει ανθρώπους, δημιουργώντας πυρήνες καλλιτεχνικούς και έχει δημιουργήσει ένα κώδικα που εμπλουτίζεται συνεχώς μεταφέροντας εμπειρίες, όπως έκαναν και κάνουν οι νομαδικές φυλές.

https://www.facebook.com/nomadesartcore