ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Μελωδικές Χριστουγεννιάτικες Ευχές στο Δημαρχείο από τη Δημοτική Φιλαρμονική και Σχολεία του Ρεθύμνου

Γιορτινή και σήμερα η ατμόσφαιρα στο Δημαρχείο Ρεθύμνου. Η Χορωδία του 1ου Γυμνασίου και το Τμήμα Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής εξέπληξαν με την οργάνωση και τις μελωδικές φωνές των Μελών τους.

Οι μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου, υπό τη συνοδεία του Διευθυντή κ. Σπύρου Ραφτάκη και των καθηγητών κ.κ. Μιχάλη Υγειονομάκη και Ηρακλή  Φραγκιαδάκη, προσέφεραν μια όμορφη χριστουγεννιάτικη εμπειρία στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δ.Ρ. κ. Δημήτρη Λελεδάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μποτόνη Μποτονάκη, τους εργαζόμενους στο Δήμο και τους διερχόμενους, ψάλλοντας τα κάλαντα υπό τη μουσική καθοδήγηση της εκπαιδευτικού τους κας Κωνσταντίνας Γωνιωτάκη, στο προαύλιο του Δημαρχείου.

Την καλλιτεχνική… σκυτάλη πήραν οι μαθητές και μαθήτριες της Στ’ Τάξης του  7ου Δημοτικού Σχολείου, συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Εύα Γαλεράκη, Μαρία Βαλασσάκη και Νίκη Γκιώτση. Με μουσικά όργανα, κέφι, και εξαιρετικό συγχρονισμό μετέφεραν το πνεύμα των Χριστουγέννων στην αίθουσα του Δ.Σ, απηύθυναν με  ευγένεια και ευφράδεια ένα ευγενικό, ευχαριστήριο μήνυμα στον Αντιδήμαρχο για την καθαριότητα της πόλης και την φροντίδα του περιβάλλοντος και τον ενημέρωσαν για τη διάκριση που πέτυχε το σχολείο τους, καταλαμβάνοντας την 3η θέση σε όλη την Ελλάδα (μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη) στον Πρόγραμμα ανακύκλωσης μπαταριών επιτυγχάνοντας να συλλέξουν μέσα σε ένα χρόνο ένα τόνο μπαταρίες.

Στη συνέχεια, όπως κάθε χρόνο, οι ταλαντούχοι μουσικοί της  Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Στέλιου Αποστολάκη, συγκίνησαν  με την αρμονία και  τις υψηλές μουσικές τους δεξιότητες, τον Αντιδήμαρχο κ. Λελεδάκη, τον Δημ. Σύμβουλο κ. Μποτονάκη, τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους συνδημότες που παρευρίσκονταν στο Δημαρχείο. Οι ποιοτικές επιδόσεις των Μουσικών της Δημοτικής Φιλαρμονικής, επιβεβαιώνουν κάθε φορά την ανοδική πορεία και τη θαυμαστή εξέλιξη της.

Οι γιορτινές επισκέψεις ολοκληρώθηκαν με τους μικρούς μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου που με τη συνοδεία της Εκπαιδευτικού τους κας Κατσοπρινάκη Άννας προσέφεραν  το χειροποίητο δώρο που είχαν ετοιμάσει για τον  Δήμαρχο κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη,  ο οποίος, λόγω ασθενείας, δεν κατάφερε να συμμετάσχει στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου τους.

Τα παιδιά υποδέχθηκε ο κ. Λελεδάκης κι αφού τα ευχαρίστησε, αντάλλαξε μαζί τους ζεστές ευχές  για υγεία και πρόοδο.