ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Μέλος του Facebook Marketplace η Ελλάδα

Το 26ο μέλος της αλυσίδας Facebook Marketplace είναι πλέον η Ελλάδα, γεγονός που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να πραγματοποιούν αγορές και πωλήσεις στο πλαίσιο της κοινότητας που έχουν δημιουργήσει στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο!

Οι κάτοχοι προφίλ θα αρχίσουν να ενημερώνονται για αυτή τη νέα υπηρεσία προκειμένου να μπορούν να οργανώσουν καλύτερα και πιο αποδοτικά τις αγοραπωλησίες τους, σε σύγκριση με τις μέχρι τώρα γνωστές ομάδες αγοράς και πώλησης (buy and sell groups). Η υπηρεσία αφορά ιδιώτες, τα μέλη δηλαδή των διαφόρων κοινοτήτων, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών της εταιρείας που παρακολουθούν την ελληνική αγορά, η ανταπόκριση προβλέπεται να είναι σημαντική.

Σε διεθνές επίπεδο, περισσότεροι από 450 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τις ομάδες αγοράς και πώλησης κάθε μήνα – από οικογένειες σε τοπική γειτονιά έως συλλέκτες σε όλο τον κόσμο. Αναφορικά με τις επιδόσεις του νεοσύστατου Marketplace, συγκεκριμένα στις ΗΠΑ μόνο τον Μάιο 2017 περίπου 18 εκατομμύρια προϊόντα ιδιωτών εντάχθηκαν προς αγορά και πώληση μέσω της νέας υπηρεσίας του Facebook.

Τα προϊόντα

Σύμφωνα με τον Karandeep Anand, Head of Product – Facebook Platform, η ενότητα του Marketplace περιέχει φωτογραφίες των προϊόντων, περιγραφή τους, στοιχεία για την τιμή και την περιοχή όπου βρίσκονται. Εάν οι χρήστες ψάχνουν κάτι συγκεκριμένο, μπορούν να κάνουν αναζήτηση, να φιλτράρουν τα αποτελέσματά τους ανά τοποθεσία, κατηγορία ή τιμή. Μπορούν επίσης να περιηγηθούν σε μια ποικιλία κατηγοριών που περιλαμβάνει είδη για το σπίτι, ηλεκτρικά, είδη ενδυμασίας, αξεσουάρ, βιβλία, αλλά και κατηγορίες όπως αυτοκίνητα, σπίτια. Όταν βρει κάποιος κάτι ενδιαφέρον, μπορεί να αγγίξει την εικόνα για να δει περισσότερες λεπτομέρειες από τον πωλητή, συμπεριλαμβανομένης της περιγραφής του προϊόντος, της ονομασίας και του προφίλ του πωλητή. Μπορεί επίσης να αποθηκεύσει αυτό που τον ενδιαφέρει και να επιστρέψει ξανά αργότερα.

περισσότερα στο naftemporiki.gr