ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

ΜέΡΑ25: Ας νοιαστεί η Εκκλησία της Κρήτης και για τα νεκρά παιδιά της Γάζας

Λίγες μόνο μέρες κράτησε ο λόγος αγάπης του αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου. Μετά το «είναι αδέρφια μας» η Ιερά Σύνοδος επέστρεψε στις σκοταδιστικές και μισάνθρωπες απόψεις της στο θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια μιλώντας για «μειοψηφικό δικαιωματισμό», για «πολυπολιτισμικότητα» (λες και είναι αρνητική έννοια) και για «κατάλυση του φυσικού θεσμού της οικογένειας».

Ισως δεν θα περίμενε κανείς πολλά περισσότερα από τους ανθρώπους που εκπροσωπούν έναν θεσμό κατά βάση συντηρητικό και αντιδραστικό, που προέβαλαν διαχρονικά αντίσταση σε κάθε τι που πήγαινε την κοινωνία μπροστά, ειδικά όποτε είχε να κάνει με ανθρώπινα δικαιώματα, από τον πολιτικό γάμο μέχρι τη διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες.

Όμως όταν ο διχαστικός λόγος της ιεραρχίας της Εκκλησίας εκφέρεται με πρόσχημα την προστασία των παιδιών, που δήθεν θα υποστούν «σύγχυση ως προς τη γονεϊκή ταυτότητα», τότε οφείλουμε να θυμίσουμε πως «οικογένεια» είναι όπου υπάρχει αγάπη και όχι όπου υπηρετούνται κατ’ ανάγκη τα στερεότυπα και οι… Δέκα Εντολές του Μωυσή.

Αν τόσο πολύ η Ιεραρχία της Κρήτης ενδιαφέρεται για τα παιδιά, περιμένουμε την επόμενη τοποθέτησή της για τα 10.000 νεκρά παιδιά της Γάζας σε μια γενοκτονία που υλοποιεί το Ισραήλ με ανοχή και συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης.

Περιμένουμε τις ανακοινώσεις της για τα παιδιά που πέφτουν θύματα στα χέρια θεοσεβούμενων βιαστών από τα Χανιά μέχρι τον Κολωνό ή για τα παιδιά μας που αυτές τις μέρες αγωνίζονται ενάντια στην απαξίωση των πανεπιστημίων και χτυπιούνται από τα ΜΑΤ.