ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

ΜέΡΑ25 Κρήτης: Απολογισμός περιοδείας Γιάνη Βαρουφάκη & ψηφοδέλτια

Δεσμεύσεις προς τους πολίτες που αγωνίζονται, με δυνατή ομάδα υποψηφίων

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών και με ουσιαστικές επαφές με φορείς και κατοίκους των νομών Ηρακλείου και Χανίων ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του Γιάνη Βαρουφάκη στην Κρήτη.

Ο επικεφαλής του «ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη» επέλεξε να συνομιλήσει με ανθρώπους στην Κρήτη που βιώνουν το πιο σκληρό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της «Μητσοτάκης Α.Ε.» και συγκεκριμένα:

  • Με τους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι, που αφήνονται στην εγκατάλειψη και στη γραφειοκρατία για την ανοικοδόμηση των σπιτιών τους, αλλά εσχάτως και στα νύχια των funds που μέσω πλειστηριασμών έβαλαν στο μάτι και τα ίδια τα σεισμόπληκτα ακίνητα.
  • Με τους πολίτες στο Καστέλλι που βιώνουν ήδη μια περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή από την κατασκευή του νέου αεροδρομίου. Ενός έργου που υλοποιείται χωρίς μελέτη βιωσιμότητας και με μοναδικό στόχο την εκποίηση του παραλιακού φιλέτου του υπάρχοντος αεροδρομίου στη Νέα Αλικαρνασσού, θυσιάζοντας την αγροτική οικονομία της Πεδιάδας.
  • Με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Χανίων, για τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης και εξάντλησης του προσωπικού που σήκωσε το βάρος της πανδημίας αλλά και για την αποχώρηση μάχιμου προσωπικού την ώρα που μεθοδεύονται ιδιωτικοποιήσεις σε όλο το φάσμα της υποχρηματοδοτούμενης Δημόσιας Υγείας.
  • Με τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑ Χανίων που δίνουν τη μάχη μαζί με συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα για τον δημόσιο χαρακτήρα του πολυτιμότερου αγαθού, του νερού κόντρα στα αντισυνταγματικά σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση κάτω από τον μανδύα της θέσπισης ρυθμιστικής αρχής υδάτων

Απέναντι στους εκπροσώπους των τεσσάρων φορέων ο Γιάνης Βαρουφάκης και το κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη ανέλαβαν τη δέσμευση να συνεχίσουν και στην επόμενη βουλή, όπως κάνουν 4 χρόνια τώρα, να δίνουν, να γίνονται η φωνή τους. Να ξεσκεπάζουν τις πραγματικές προθέσεις της ακραία νεοφιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας αλλά και της άσφαιρης «προοδευτικότητας» (πάντα εντός μνημονιακών υποχρεώσεων) του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Ψηφοδέλτια

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25- Συμμαχία για τη Ρήξη, σε δύο πολυπληθείς συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο και στα Χανιά έδωσε στη δημοσιότητα ονόματα υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της Συμμαχίας στους δύο νομούς αλλά και ανθρώπων από την Κρήτη που θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Αναλυτικά ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι:

Για το ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Ο Ψαραντώνης (Αντώνης Ξυλούρης), ο αγαπητός καλλιτέχνης που θα βρίσκεται στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου.

Η Αλεξάνδρα Κασσίμη, Χανιώτισσα με μακρά αντιστασιακή δράση και σύζυγος του πρώτου νεκρού αντάρτη πόλεων στην Ελλάδα Χρήστου Κασσίμη.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ:

Ο Γιώργος Λογιάδης, βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, ξενοδόχος

ο Μάριος Διονέλλης, δημοσιογράφος

ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης και πρώην βουλευτής

ο Απόστολος Λουλουδάκης, οικονομολόγος και

η Ειρήνη Χαρωνίτη, έμπορος

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ:

Η Αθηνά Γιαννουλάκη, συνδικαλίστρια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

ο Νίκος Τζάρας, δικηγόρος με δράση για τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και

η Ντόρις Χακίμ Πιπεράκη, Παλαιστίνια ενεργή πολίτης