ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

ΜέΡΑ25: «Μπορεί να μην ήρθαν με τρίκυκλα αλλά ήταν φασίστες»

Για την επίθεση των μπράβων στον Γ. Βαρουφάκη, στην πιο αστυνομοκρατούμενη γειτονιά της Αθήνας.

Η τραμπούκικη επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη είναι βγαλμένη από το πιο σκοτεινό παρελθόν αυτού του τόπου. Οι μπράβοι που μπορούν να δρουν ανενόχλητοι στην πιο αστυνομοκρατούμενη γειτονιά της Αθήνας έρχονται απευθείας από τις εποχές με τα τρίκυκλα και τις προγραφές αγωνιστών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο μόνος από τους πολιτικούς αρχηγούς που κυκλοφορεί χωρίς αστυνομική συνοδεία, είναι ένας πολύ ενοχλητικός άνθρωπος για την ολιγαρχία, αυτή που ο ίδιος αλλά και το ΜέΡΑ25 δείχνουν με το όνομά της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο διεθνές περιβάλλον.

Η χθεσινή επίθεση, λίγη ώρα μετά την εκδήλωση για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασανζ και εν μέσω του δυσώδους πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα δείχνει πως η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο.

Τόσο από εκείνους που απεργάζονται σκοτεινά σχέδια κατάλυσής της όσο και από όσους για να κρατήσουν τον «ζωτικό» τους χώρο επιμένουν να ψεύδονται βάζοντας τον Βαρουφάκη και το ΜέΡΑ25 στην πλευρά των μνημονίων.

Σε αυτές τις συνθήκες, υπό το βάρος των 57 θυμάτων της ιδιωτικοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού, είναι χρέος όλων μας να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία.

Επαναλαμβάνουμε τη δήλωση του Γ.Β μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο:

«Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν), οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο.
Δε θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!».